Poraz KK Igokea u Beogradu
Igokea će se do kraja sezone boriti za opstanak i serija poraza bi ih eventualno mogla skupo koštati (Foto: ABA)

FMP slavio

Poraz KK Igokea u Beogradu

M. Šljivak

Viceprvak Bosne i Hercegovine Igokea poražena je na gostovanju u Beogradu od FMP-a 87:78 u duelu 17. kola ABA lige.

Iako je Igokea odigrala dobrih 30 minuta meča, uslijedio je potpuni raspad igre u posljednjoj dionici i FMP je na kraju upisao pobjedu.

Bh. predstavnik je na poluvremenu imao plus pet (40:45), razlika je tokom treće dionice išla i do plus devet, a na ulasku u posljednju četvrtinu tim iz Laktaša je imao šest poena prednosti, 61:67.

Međutim, FMP je Igokeu potpuno razbio u poljednjoj dionici. Bh. tim je ubacio samo 11 poena, primio je 26 i nisu imali nikakve šanse da se odupru domaćim u ovom dijelu meča.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Na kraju su domaći košarkaši stigli do sedme pobjede u sezoni, a Igokei su nanijeli 11 poraz.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Matic Rebec i Duop Reath sa po 16 poena, dok je kod Igokee Sava Lešić ubacio 22, a Marko Luković 18 poena.

Top Komentari

goofy
Zasto pratite Igokeu kada ovi pljuju po BiH kada god ibgdje god stignu
2 0
bosanac55
Koga vise briga za ove budale
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi