Francuzi nisu mogli bez problema pred dolazak u Tuzlu
FOTO: EPA

Iskusni košarkaš se nije pojavio na pripremama

Francuzi nisu mogli bez problema pred dolazak u Tuzlu

H. Zilić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine otvara novi ciklus kvalifikacija. Ovaj put cilj je plasman na Eurobasket 2025. godine. Protivnici u prvom prozoru su selekcije Kipra i Francuske.

Protiv Kipra smo favoriti, a pokušat ćemo pružiti što bolji otpor i favorizovanim Francuzima.

Upravo su se Francuzi pred početak kvalifikacija suočili sa problemima što se tiče rostera.

Iskusni Rodrigue Beaubois (35) košarkaš turskog Anadou Efesa nije došao na pripreme i odbio je poziv selektora Vincenta Colleta.

Nije prvi put da Beaubois ne dolazi na pripreme jer je otkazao i prije tri godine rped Olimpijske igre u Tokiju. Prije tri godine otkazivanje je obrazložio porodičnim problemima, a sada nije poznat razlog otkazivanja.

Igrač je koji iga odlično u dresu Efesa i sigurno sovjim iskustvom može puno pomoći ekipi u kojoj neće biti NBA zvijezda.

Oglasi

I sam Beaubois iza sebe ima NBA iskustvo, igrao je za Dallas Mavericksa, a pored Efesa u Evropi je nosio dres Choleta, Charleroia, Le Mansa, Strasbourga i Baskonie.

Bez obzira na ovaj otkaz, Francuska stiže u jakom sastavu u Tuzli i imat će ulogu favorita protiv naše reprezentacije.

Musa poziva na ozbiljnost od prve utakmice

Naredna dva duela najavio je i naš Džanan Musa, zvijezda Real Madrida.

"Svi su tu, čekamo utakmicu protiv Kipra. Ne znamo puno o njima, respektujemo protivnika i spremit ćemo se kao da je finale Svjetskog prvenstva", rekao je Musa i dodao:

"Za nas je prva utakmica jako bitna i da onda nakon toga gradimo naše kvalifikacije. Pokušat ćemo da ostvarimo pobjedu i onda se spremamo za duel protiv Francuske."

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Duel Kipra i Bosne i Hercegovine igra se u petak s početkom u 18 sati.

Susret protiv Francuske naši momci igraju u ponedjeljak 26. februara u tuzlanskom Mejdanu s početkom u 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije