Stigao i dokaz: KS BiH vraća Mladi Krajišnik u ligu, većina klubova će biti bijesna na tu odluku

Objavljeno u zvaničnom bilteu

Stigao i dokaz: KS BiH vraća Mladi Krajišnik u ligu, većina klubova će biti bijesna na tu odluku

E. Škorić

ŽKK Mladi Krajišnik će po svim prilikama ponovo igrati u prvenstvu Bosne i Hercegovine.

Banjalučanke su početkom decembra izbačene iz lige nakon što nisu izmirile finansijske obaveze prema Košarkaškom savezu BiH, no u nastavku sezone bi se, navodno, mogle ponovo takmičiti i to nakon što su prethodno četiri utakmice propustile.

Ostali klubovi nisu za to da se Mladi Krajišnik ponovo vrati, izuzev Leotara.

"Vraćanjem Mladog Krajišnika bi se narušio sistem takmičenja i samim time degradirala liga", stav je većine klubova.

Čini se da je Košarkaški savez BiH spreman pružiti novu priliku Mladom Krajišniku i da je na kraju donio odluku koja još nije nije objavljena.

Danas je klubovima na mail stigao bilten KSBiH od komesara takmičenja Siniše Jakovljevića, gdje su rezultati od prošlog kola, ali i odluka da se ŽKK Mladi Krajišnik vraća u prvenstvo navodno odlukom KS BiH.

Kao što se vidi u priloženom biltenu, generalni sekretar je obavijestio komesara takmičenja da se Mladi Krajišnik vraća u prvenstvo, a ova odluka će sasvim sigurno podići dosta prašine kada je u pitanju ženska košarka u našoj zemlji.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Mladi Krajišnik će redovno igrati naredna kola, a između dva kola odigrat će zaostale utakmice protiv Brčanke, Jedinstva i Leotara.

Nigdje u svijetu nije se desilo da neka ekipa bude izbačena iz lige i da se nakon samo četiri kola vrati u isto. Očekuje se sada i zvaničan stav KS BiH po ovom pitanju.

Top Komentari

NAPOLI
Nista sporno sad ostali neka izadju iz lige pa nek same igraju
3 0
dinas
Jos gori cirkus pa bolan istjerali ste KZK Celik u drugu ligu kada je bio viceprvak BIH i igra zensku ABA ligu a vracate nacionalisticki klub protivno svim pravilima.Trebaju se klubovi zaliti FIBI pa ce malo i KSBIH pod suspenziju
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi