ŽKK Mladi Krajišnik nastavlja prvenstvo?

Čeka se odluka KSBiH

ŽKK Mladi Krajišnik nastavlja prvenstvo? · Saznajemo

Ženski košarkaški klub Mladi Krajišnik mogao bi se, kako saznajemo, vratiti u prvenstvo BiH.

Banjalučanke su početkom decembra izbačene iz lige nakon što nisu izmirile finansijske obaveze prema Košarkaškom savezu BiH, no u nastavku sezone bi se, navodno, mogle ponovo takmičiti.

"Malene" su još ranije uložile žalbu, a navodno u međuvremenu i izmirile dugovanja zahvaljujući Ministarstvu porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske koje im je dodijelilo interventna sredstva.

U Mladom Krajišniku se nadaju da će nastaviti takmičenje, ali za ovakav rasplet i nisu ostali klubovi, sem Leotara, koji su se očitovali na osnovu maila koji im je poslan iz Košarkaškog saveza BiH.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

"Vraćanjem Mladog Krajišnika bi se narušio sistem takmičenja i samim time degradirala liga", stav je većine klubova.

Šta će na kraju odlučiti u Košarkaškom prvenstvu povodom cjelokupne situacije, ostaje da se vidi.

Top Komentari

madr1dist4
Ukoliko KSBiH donese odluku da ih vrati u prvenstvo, svi ostali klubovi bi trebali da istupe.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi