KŽK Čelik uoči derbija kola ostao bez šefa stručnog štaba
Mujaković je uspješno vodio zenički tim od augusta 2021. godine, te je na veliko iznenađenje nakon dobrih rezultata u ovoj sezoni odstupio s mjesta šefa struke Čelik BH Telecoma

Mujaković podnio ostavku, Kalušić na klupi protiv Play Off-a

KŽK Čelik uoči derbija kola ostao bez šefa stručnog štaba

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Ženski košarkaški klub Čelik BH Telecom iz Zenice ove sezone postiže veoma dobre rezultate, te se trenutno nalaze na četvrtoj poziciji na tabeli najvišeg ranga takmičenja u našoj zemlji. Ipak prije derbi meča protiv Play Off-a iz Sarajeva ostali su bez trenera Armela Mujakovića, koji je podnio ostavku.

Zeničanke su u devet utakmica ostvarile šest pobjeda i tri poraza, te su na četvrtoj poziciji koja garantuje doigravanje za prvaka, što bi za ovu mladu ekipu u ovoj sezoni svakako bio veliki uspjeh.

Već u nedjelju u okviru 11. kola prvenstva BiH za košarkašice Čelik će u zeničkoj Areni dočekati tim Play Off-a iz Sarajeva, koji im je konkurent za četvrto mjesto i plasman u doigravanje ove sezone. Ipak u ovoj utakmici Zeničanke s klupe neće predvoditi trener Armel Mujaković, koji je podnio ostavku na mjestu šefa struke kluba iz Zenice.

Kontaktirali smo i sada bivšeg trenera Čelika, koji je imao kratak komentar na njegovu ostavku na mjesto šefa struke.

"Nije ni bitno koji su razlozi što sam podnio ostavku, život ide dalje, jednostavno smo se razišli i to je to. Drago mi je što sam bio trener ovog kluba i vjerujem da sam ostavio dobar utisak", kazao je za SportSport.ba Armel Mujaković.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Umjesto Armela Mujakovića, ekipu će s klupe u narednoj utakmici predvoditi Aida Kalušić, te Nedim Šišić. Kalušić je i prije sjedila na klupi prvog tima Čelika, te je imala pauzu zbog trudničkog bolovanja, a u međuvremenu je ekipu vodio gore pomenuti Mujaković, koji je na klupu Čelika sjeo početkom augusta 2021. godine, te je sa dosta uspjeha vodio ekipu, kako prošle, tako i u devet kola ove sezone.

Čelik će tako sa tandemom Kalušić-Šišić u nedjelju u Zenici dočekati tim iz Sarajeva, te bi eventualnom pobjedom učvrstili četvrto mjesto na tabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi