Lakersi nakon sedam godina idu ka doigravanju, samo jedan košarkaš igrao za obje ekipe

Dugo su čekali

Lakersi nakon sedam godina idu ka doigravanju, samo jedan košarkaš igrao za obje ekipe

E. Čaušević

Košarkaši LA Lakersa sinoć su slavili na svom parketu u derbiju protiv Milwaukee Bucksa sa 113:103.

Lakersi su tako još jednom potvrdili da su s razlogom vjerovatno i glavni favoriti za osvajanje NBA prstena ove sezone. Bucksi su bili blagi favoriti u ovom duelu, no ekipa iz Los Angelesa na kraju je uspjela doći do nove pobjede.

Ekipa Lakersa ide krupnim koracima ka doigravanju i trenutno ima 48 pobjeda i 13 poraza. Ovo će biti prvi put nakon sedam godina da ćemo Lakerse ponovo gledati u play-offu.

Posljednji put to se desilo u sezoni 2012/13. kada je Lakerse predvodio legendarni Kobe Bryant. Zanimljivo da je nakon sedam godina u ekipi Lakersa još sam jedan košarkaš.

Naime, radi se o Dwightu Howardu koji je tada bio starter u ovom timu, a pred ovu sezonu stigao je u tim i pokazao se kao dobro pojačanje. Howard je jedini koji je s Lakersima igrao doigravanje prije sedam godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi