Lakersima pola miliona dolara kazne zbog Paula Georgea
Foto: EPA

Uznemiravali igrača

Lakersima pola miliona dolara kazne zbog Paula Georgea

Midhat Šljivak

Los Angeles Lakersi kažnjieni su od strane NBA lige zbog kršenja pravila u pokušaju dovođenja Paula Georgea.

Generalni  menadžer tima Rob Pelinka kontaktirao je tokom ljeta Paula Georgea, kako bi ga privolio da obuče dres Lakersa, ali se to na kraju nije desilo.

Međutim, pokušaji su koštali ekipu iz Los Angelesa. NBA liga ih je, zbog kršenja pravila o razgovorima s igračem koji je pod ugovorom, kaznila sa pola miliona dolara.

NBA liga izričito zabranjuje timovima da uznemiravaju igrače i druge timove zbog određenog igrača koji je pod ugovorom, a ta zabrana se odnosi i na kontaktiranje igračevog agenta.

Paul George je na kraju napustio Indiana Pacerse. Nije otišao u Los Angeles, već se odlučio za Oklahomu, gdje će s Russellom Westbrookom pokušati da napravi velike stvari.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi