Laso: Želio sam ubiti Željka Obradovića

Pablo Laso jučer se našalio na račun popularnog "Žoca".

Laso: Želio sam ubiti Željka Obradovića

S. Grebović

Trener Real Madrida Pablo Laso, ispričao je jednu veoma zanimljivu anegdotu pred današnji finalni susret Eurolige.

Trener Reala Pablo Laso izjavio je kako je ponosan na svoj tim i kako su dokazali da imaju pobjednički mentalitet i timski duh.

"Kada kažete da igrate velikim srcem, ne mislite samo na jednu utakmicu. To je nešto što se postiže isključivo napornim radom i trudom tokom cijele sezone. Moji igrači to imaju, zato su sada ovdje gdje jesu. Ne kažem da drugi timovi igraju bez srca, ali svi timovi koje su ovdje moraju da imaju veliko srce i timski duh koji nas je doveo do ovdje. Ponosan sam na svoj tim i igrače", izjavio je Španac na press konferenciji u Beogradskoj areni.

Danas njegovu ekipu očekuje meč za titulu prvaka Evrope protiv Fenerbahcea, kojeg s klupe predvodi veliki Željko Obradović, nekadašnji trener Lasa u kraljevskom klubu. Na pitanje novinara šta je naučio od legendarnog Žoca, Laso se prisjetio jedne zanimljive anegdote.

"Teško je izdvojiti samo jednu stvar koju sam naučio od Željka. To je bilo učenje iz dana u dan, kao u školi, učenje stvari koje naizgled izgledaju glupo, ali na kraju 'rade'. Od prvog dana kada sam stigao u Real, te dvije godine sam učio svakodnevno. Imali smo sjajan tim, nismo imali sreće da Željko ostane malo duže, jer smo mogli da napravimo više i osvojimo još više trofeja tih godina. Imao sam sreću da radim s njim i kada pogledate unazad, mnoge stvari koje sam naučio tada, danas koristim kao trener", rekao je Laso.

"Uvijek pamtim utakmicu koju smo pobijedili u Kupu kupova, bila je skoro gotova, vodili smo 11 poena na dva minuta do kraja. Ja sam odigrao jako dobro tada... Imao sam loptu, bio je to moj trenutak, samo je trebalo da prenesem loptu na drugu polovinu terena, a Željko me je sklonio sa strane i rekao 'Pablo, dosta je bilo, vreme je da odmoriš'. Doslovno sam htio sam da ga ubijem, ali bio je u pravu jer sam imao određenu dozu straha i možda nebi uspio. Rekao mi je 'Pablo, završio si posao i gotovo za danas'. Kasnije sam shvatio da je bio u pravu", dodao je Laso kroz osmjeh.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Dotakao se i finalnog susreta kojeg njegovu ekipu očekuje danas. Rekao je da je svjestan kako će turski navijači napraviti atmosferu kao da se igra u Istanbulu, ali on vjeruje kako su njegovi momci spremni na to.

"Koliko ima kilometara od Istanbula do ovdje, a koliko od Madrida? Put je dalji, Fenebahče ima navijače uz sebe i to je normalno kada se pogleda kilometraža. Ipak, na kraju će biti 'pet na pet' na terenu. Voljeli bismo da imamo više navijača, ali imamo mnogo ljudi koji nas podržavaju, uz nas su cijele godine, znamo da ćemo sutra igrati u paklenoj atmosferi, ali navikli smo se već na to", rekao je Laso.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi