LBJ i Cavsi pregaženi u Bostonu
Foto: EPA

Finale Istočne konferencije NBA lige

LBJ i Cavsi pregaženi u Bostonu

M. Šljivak

Košarkaši Boston Celticsa pobijedili su večeras u TD Gardenu Cleveland Cavalierse rezultatom 108:83 u prvom meču finala Istočne konferencije NBA Lige.

Iako se u ovom duelu očekivalo mnogo više uzbuđenja, Boston je potpuno razbio viceprvaka i sasvim zasluženo je stigao do vodstva u seriji.

Krenuli su Celticsi žestoko. Razbijanje je počelo serijom od 17:0 u prvoj dionici i tada je već bilo jasno da s LeBron James i društvo neće dobro provesti u TD Gardenu.

Već nakon prve dionic Boston je imao 18 poena prednosti (36:18), a do poluvremena razlika je narasla na ogromnih plus 26, 61:35.

Očekivano, tim Brada Stevensa se malo opustio u trećem periodu. Iskoristili su to Cavsi da se približe na smo minus 14 nakon tri četvrtine (78:64), ali su se Celticsi uozbiljili do kraja.

Uslijedilo je konačno razbijanje Clevelanda i na kraju je Boston stigao do zaslužene pobjede i vodstva od 1:0 u seriji.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Jaylen Brown sa 23 poena, Marcus Morris je imao double-dobule učinak od 21 poen i 10 skokova, a dobre patije pružili su Al Horford sa 20 poena i Jayson Tatum sa 16.

Na drugoj strani Kevin Love je ubacio 17, a LeBron James je dodao 15.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi