Govorili su da je odveo u krevet majku najvećeg svih vremena, sada je lutalica, prosjak i beskućnik

Zaradio je 16 miliona dolara

Govorili su da je odveo u krevet majku najvećeg svih vremena, sada je lutalica, prosjak i beskućnik

Admin Čaušević

Svojevremeno je bio sjajan potencijal. Igrao je u najjačoj ligi svijeta. Zarađivao pristojan novac te bio saigrač vrijeme će pokazati možda i najboljem u historiji. Međutim, danas je život sve ono što ne treba biti. 

Bila je 2010. godina kada je počela kružiti glasina da je Delonte West imao seksualne odnose s Glorijom James, majkom LeBrona Jamesa. Bila je to glasina koja je kao luda kružila među fanovima, ali 2012. godine West je odlučio progovoriti o svemu.

"To je utjecalo na mene", rekao je West 2012. godine za američke medije te nastavio: "Gdje god dođem, prvo pitanje, 'Nemoj mi reći da si to uradio'."

"Ako želimo nastaviti rasti kao ljudska rasa, čemu učimo svoju djecu ako od takvih stvari pokušavamo napraviti humor i zabavu?"

"Dakle, tako nešto se nikada nije desilo. Ne znam odakle im to", poručio je West i jednom za svagda stavio tačku na i na sve glasine.

Oglasi

Desetak godina kasnije James se s obzirom na sva dostignuća u NBA ligi, osvojene brojne prstenove i činjenicu da je najefikasniji igrač ikada smatra najboljim košarkašem u historiji.

Sa druge strane 40-godišnji West je postao beskućnik, propalica i ulični prosjak. Mnogo je razloga zašto mu je život potpuno drugačiji od onakvog kakvog je zamišljao dok je igrao košarku.

Igrajući za nekoliko klubova u NBA ligi West je zaradio 16 miliona dolara, ali umjesto da uživa zbog mentalnih problema prolazi kroz pakao.

Ozbiljni problemi sa mentalnim zdravljem i prekomjerna upotreba narkotika i drugih opojnih sredstava su učinili od njega beskućnika.

Oglasi

Posljednje informacije govore da West "živi" ispred jedne prodavnice i Virginiji gdje moli za novac. Nekadašnji NBA igrači su mu pokušali i pomoći.

Pokušao mu je pomoći i bivši gazda Dallas Mavericksa. Kad je saznao za njegovu situaciju pronašao mu je i posao, međutim bivši košarkaš je opet završio na ulici i počeo da prosi.

"Mislio sam da mogu pomoći. I pokušao sam. Stvarno jesam. Svi jesmo. Samo se osjećam bespomoćnim", kazao je Mark Cuban svojevremeno.

Posljednji put West je igrao u NBA ligi za Maverickse 2012. godine, nakon što je kratko boravio u Kini. Najviše ga pamte kao člana Cleveland Cavaliersa i Boston Celticsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi