James i društvo u čudu posmatrali šta im radi Nikola Jokić: Denver preokrenuo i izborio finale!

Nuggetsi po prvi put u velikom finalu NBA lige

James i društvo u čudu posmatrali šta im radi Nikola Jokić: Denver preokrenuo i izborio finale!

Endin Čaušević

Košarkaši Denver Nuggetsa po prvi put u svojoj historiji plasirali su se u veliko finale NBA lige nakon što su "pomeli" Los Angeles Lakerse sa 4:0 u finalu Zapadne konferencije. Još jednom briljirao je nevjerovatni Nikola Jokić koji je pokazao da je trenutno najboji igrač u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

Malo ko je očekivao da će Denver tako lako u finalu Zapadne konferencije "počistiti" ekipu Lakersa, no za Lebrona Jamesa i društvo ekipa Nuggetsa jednostavno je bila nezaustavljiva.

Lakersi su sinoć odigrali vjerovatno najbolji meč u ovoj seriji i bili su blizu da smanje rezultat na 3:1, ali na kraju Denver je uspio nekako da pogodi ključni šut koji je prelomio utakmicu i poslao ih u veliko finale.

Domaći tim imao je prednost nakon prve dionice sa 34:28, te su Lakersi na poluvremenu vodili sa 73:58 i činilo se da su na pravom putu da ostvare pobjedu.

Međutim, Denver je odigrao spektakularnu treću četvrtinu kojom je došao do potpunog preokreta. Gosti su ovu dionicu dobili sa 36:16 i preokrenuli su rezultat u svoju korist, a na kraju Lakersi se nisu uspjeli vratiti.

Do kraja meča domaći su bili u egalu, no nisu imali snage za preokret. Na kraju je Denver slavio sa 113:111 i sa 4:0 u seriji porazili Lakerse i zasluženo se plasirali u veliko finale po prvi put u historiji ovog tima.

Oglasi

Još jedan nestvaran meč odigrao je Nikola Jokić koji je upisao još jedan triple-double učinak i postao je prvi košarkaš ikad koji je imao triple-double na čak osam mečeva play-offa. Također, dobio je i MVP nagradu finala Zapadne konferencije što najbolje pokazuje koliko je dominirao protiv Lakersa.

Jokić je utakmicu završio sa 30 poena, 14 skokova i 13 asistencija i ponovo bio nezaustavljiv. Pratio ga je Murray koji je ubacio 25 poena, dok Gordon dodao 22 poena.

U ekipi Lakersa daleko najbolji bio je James sa 40 poena, deset skokova i devet asistencija, no izostala je pomoć ostatka ekipe.

Anthony Davis zaustavio se na 21 poenu i 14 skokova, a Reaves je ubacio 17 poena. No, kada se uzme u obzir sezona koju su Lakersi imali plasman u finale Zapadne konferencije je zaista odličan rezultat.

Denver u finalu čeka boljeg iz duela Boston Celtic - Miami Heat, a čini se da bi i tu moglo doći do "metle" jer Miami vodi sa 3:0 u seriji.

Top Komentari

Zax
Civjek poobara sve rekorde,ovo je brutalno.Najaci kad je najpotrebnije Jokara???
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi