Litvanci odredili 12 košarkaša za Mundobasket
Mantas Kalnietis godinama je neizostavna i jako bitna karika reprezentacije Litve

Otpali Geben i Janavicius

Litvanci odredili 12 košarkaša za Mundobasket

Košarkaška reprezentacija Litve danas je u uzbudljivom meču, ujedno i posljednjem prije SP, savladala selekciju Češke 82-79. 

Poslije meča u Seulu izbornik Litvanaca Dainius Adomaitis izabrao je 12 košarkaša koji će braniti boje te zemlje na Mundobasketu.

Mantas Kalnietis bio je najefikasniji s 12 poena a Kuzminskas i Sabonis dodali su po 11. Bohacik je ubacio 16 koševa za Čehe a Satoransky i Peterka su ubacili svaki po 13 poena. 

Arnas Butkevicius, Rokas Giedraitis, Marius Grigonis, Paulius Jankunas, Mantas Kalnietis, Mindaugas Kuzminskas, Lukas Lekavicius, Jonas Maciulis, Domantas Sabonis, Renaldas Seibutis, Edgaras Ulanovas i Jonas Valanciunas su igrači koji će nastupati na SP.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Sa spiska su otpali Martin Geben i Zygimantas Janavicius. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi