Rezultat u Podgorici nam je išao na ruku, ali još smo daleko od Mundobasketa

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Rezultat u Podgorici nam je išao na ruku, ali još smo daleko od Mundobasketa

E. Oštraković

Večeras je odigrana utakmica u okviru 10. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u košarci između Crne Gore i Litvanije, a pobjedu je ostvarila reprezentacija Litvanije sa 56:65.

Ova pobjeda Litvanije je jako dobra za našu reprezentaciju jer se sada uz razne kalkulacije otvara put prema Svjetskom prvenstvu.

Prva četvrtina prošla je u boljoj igri gostujuće selekcije, te su imali prednost od 15:19, ali se domaći nisu predavali.

Pokušali su da se vrate reprezentativci Crne Gore u drugoj četvrtini, ali su na poluvremenu imali zaostatak.

Nakon prvog dijela utakmice Litvanija je kontrolisala igru, te je imala prednost od sedam razlike, te je rezultat bio 30:37 u korist gostiju.

Treća četvrtina bila je nešto bolja za Crnu Goru koja je sa minus pet ušla u posljednji period ove utakmice.

Ipak, snage za preokret nisu imali domaći košarkaši, te su na kraju Litvanci slavili pobjedu od deset razlike, a konačan rezultat bio je 65:56.

Litvanija je sada prva na tabeli sa osamnaest osvojenih bodova, ali sa utakmicom više u odnosu na drugoplasiranu Francusku, dok je Crna Gora na trećem mjestu sa 16 bodova.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Crna Gora će do kraja kvalifikacija odigrati dvije utakmice i to u februaru. Prva je protiv Bosne i Hercegovine u gostima, a druga na domaćem terenu sa Češkom.

Sa druge strane Litvanci će prvu utakmicu odigrati kod kuće sa Mađarskom, a nakon toga gostuju kod Francuske.

Top Komentari

HamzaVojvoda
Francuska razbila 92 56 nigdje izvjestaja s tekme a ovi komentarisu utakmicu iz crne gore i daju nake kalkulacije. Sportsport sve vise postaje dickdick
0 1
arca
Sta je sa garesom sto njega nema u repki. Jel povrijedjen ili mu nisu platili??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi