Nakon izjave Balciunasa, jedna stvar je sigurna

Govorio o selektoru

Nakon izjave Balciunasa, jedna stvar je sigurna

E. Oštraković

Košarkaška reprezentacija Litvanije važila je za jednog od favorita za medalje na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu.

Ipak, oni su kući otišli nakon poraza od Španije u osmini finala i to je njihov najgori plasman u historiji kontinentalnih turnira.

Uprkos lošem rezultatu, Litvanci još uvijek smatraju da imaju dobru budućnost u košarci, te da ne trebaju ništa mijenjati.

Selektor neće dobiti otkaz, a plan koji imaju se nastavlja.

"Mora se shatiti da je Maksxytis prvi put selektor i da smo vidjeli kako stvari stoje. Važno je to da ga igrači vole, a on je pokazao da je dobar trener. Mi stvarno nemamo mnogo kvalitetnih trenera, a našem selektoru smo rekli da mu vjerujemo", rekao je direktor saveza Litvanije, te je dodao:

"Nema potrebe da razmišlja o odlasku, to je tako. Vjerujemo mu, imamo mladu ekipu i pokazalo se da rezultati dolaze nakon tri godine", kazao je Balciunas.

Na postavljeno pitanje o tome da li razmišljaju o dovođenju stranca na mjesto selektora bio je jasan.

"To bi bio veliki poraz. To je protiv svega što radimo u našoj historiji", završio je Balciunas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi