Košarkaši BiH nisu otputovali u Litvaniju, KSBiH povukao konkretan potez

Situacija je dramatična

Košarkaši BiH nisu otputovali u Litvaniju, KSBiH povukao konkretan potez

A. Čaušević

Odigravanje utakmice kvalifkacija za Svjetsko prvenstvo u košarci između Litvanije i Bosne i Hercegovine je pod znakom pitanjama. 

Početak invazije Rusije na Ukrajinu će prema svemu sudeći natjerati zemlje Baltika da proglase vanredno stanje pa bi u pitanje bilo dovedeno održavanje sportskih manifestacija.

KSBiH je u petak ujutro povukao konkretan potez te je od FIBA-e zatražio odgađanje utakmice između BiH i Litvanije koja je planirana za nedjelju, 27. februara.

"U saglasnosti sa stručnim štabom i igračima, donijeli smo odluku da reprezentacija BiH ne putuje jutros zajedno za selekcijom Litvanije čarterom u Vilnius, kako je prvobitno planirano. Smatramo da je stanje u tom dijelu Evrope, najblaže govoreći, veoma zabrinjavajuće", rekao je generalni sekretar Amer Čolan.

"Tokom dana se očekuje i da litvanski parlament donese odluku o proglašenju vanrednog stanja, što dovoljno govori.

U takvim okolnostima, smatramo da bi bilo najbolje odgoditi utakmicu te smo se obratili najvišim tijelima FIBA sa zahtjevom da odredi novi termin meča, kada budemo sigurni da naši reprezentativci neće biti izloženi bilo kakvom riziku tokom putovanja u Litvaniju", dodao je on.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Konačan stav FIBA-e po pitanju odigravanja utakmice bit će poznat tokom dana.

Podsjećanja radi, u vrlo neizvjesnom i uzbudljivom meču pred punim tribinama Mejdana Bosna i Hercegovina je u četvrtak navečer izgubila od Litvanije 77:78.

Top Komentari

K79
logično i razumno
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi