Litvanija oslabljena dolazi u Tuzlu!

Tri igrača pozitivna na koronavirus

Litvanija oslabljena dolazi u Tuzlu!

E. Ganibegović

Košarkaška reprezentacija BiH priprema se za dvomeč protiv Litvanije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Prvo sutra u Mejdanu dočekujemo Litvaniju od 20 sati, a za četiri dana odigrat će se revanš u Vilniusu.

Obje selekcije su u prva dva kola ostvarile po dvije pobjede, po jednu protiv Češke i Bugarske, pa bi ovaj dvomeč mogao dosta toga da odluči i o prvom mjestu u kvalifikacionoj grupi F.

Uoči ove utakmice Litvanci su potvrdili loše vijesti za njih, a dobre za nas. Naime, u Tuzlu će stići oslabljeni neigranjem Kristupasa Žemaitisa, Gytisa Masiulisa i Dovydasa Giedraitisa.

Svi oni su pozitivni na koronavirus i pitanje je da li će biti u rosteru i za revanš koji se igra 27. februara. Također, nije isključeno da neko dobije naknadni poziv, s obzirom da je izbor Litvanaca sada sužen na 11 imena.

Tri prvoplasirane selekcije iz grupe ostvarit će prolaz u treću rundu kvalifikacija, tako da bismo protiv Litvanije mogli osigurati sebi lakše ljeto kada nas očekuje gostovanje Češkoj (1. juli) i domaći susret s Bugarskom (4. juli).

Top Komentari

Goran86
Jaki su, kako god.
5 1
BogatiDijasporac
Prn'o sam od srece, ocam.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi