Bosnić: Ne fali nam motivacije pogotovo kada smo saznali da su karte otišle za tri sata

BiH u Mejdanu dočekuje Litvaniju

Bosnić: Ne fali nam motivacije pogotovo kada smo saznali da su karte otišle za tri sata

E. Čaušević

Bh. košarkaši nastavljaju svoj put u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Košarkaška selekcija naše zemlje okupila se u Tuzli gdje naš tim 24. februara očekuje okršaj protiv reprezentacije Litvanije.

Ovaj meč igra se u tuzlanskom Mejdanu gdje nas sigurno očekuje fantastična atmosfera, a naši košarkaši će pokušati doći do treće pobjede u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Bh. košarkaši su na startu kvalifikacija bili bolji od Češke i Bugarske, a sada nas očekuje meč protiv Litvanije koja također ima omjer 2:0.

Svoja očekivanja nakon okupljanja pred ovaj meč dao je i selektor naše reprezentacije Vedran Bosnić.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Lagano se okupljamo tu, već je došlo 15 igrača i čekamo još Miralema Halilovića. Fali nam Robertson i to će biti hendikep malo na bekovskim pozicijama, ali momci koji su tu jako su spremni i željni igre i dokazivanja. Pogotovo kada znamo kada igramo protiv kvalitetne ekipe poput Litvanije. Moramo se fokusirati kako da ih zaustavimo i odigramo što bolje u odbrani. Ne fali nam nikad motiva pogotovo kada smo saznali da su karte otišle za tri sata što je veliki kompliment i motivacija i za igrače, ali i za mene i Košarkaški savez. Jedva čekamo utakmicu", poručio je Bosnić.

Podsjećamo, meč između BiH i Litvanije igra se u Mejdanu u četvrtak sa početkom u 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi