Ljubitelji NBA košarke ogorčeni: Durant "tukao" LeBrona, sudije odlučile susret
Foto: Screenshot

Nekoliko kontroverznih situacija na utakmici Warriorsa i Cavsa

Ljubitelji NBA košarke ogorčeni: Durant "tukao" LeBrona, sudije odlučile susret

Dugo očekivana utakmica Golden State Warriorsa i Cleveland Cavaliersa je opravdala očekivanja. Viđen je odličan duel, a Warriorsi su na kraju slavili rezultatom 99:92. Ipak, susret su obilježile i neke diskutabilne odluke sudija.

Svi su željno iščekivali duel Kevina Duranta i LeBrona Jamesa, a iz istog je uspješniji izašao košarkaš Warriorsa, međutim, neki smatraju da su mu u tome pomogle i sudije.

Naime, zadnja dva posjeda Cavsa donijela su i duele Duranta i LeBrona.

Prvi "incident" se dogodio kada je Durant faulirao Jamesa koji je zbog toga izašao van granica igrališta, ali sudije nisu donijele odluku u korist Kralja.

Drugi kontroverzan momenat se dogodio u možda i odlučujućem napadu. Manje do pola minuta do kraja susreta James je imao priliku smanjiti deficit Cavsa na samo jedan poen, ali ga je u tome spriječio Durant.

Mnogi smatraju da je Durant Jamesa prvi put faulirao na samom početku prodora, a da je potom i pod košem napravio prekršaj nad LeBronom. Sudije, međutim nisu ništa svirale, na oduševljenje domaće publike.Warriorsi su nakon ove situacije sa linije za slobodna bacanje riješili pitanje pobjednika.

Ubrzo nakon utakmice se na Twitter rasplamsala debata o sudijskim odlukama, a kada su o istoj pitali Duranta, on je kratko poručio: "Sadržite ta sr**a za Twitter".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti