)
Veseo Božić u Oaklandu: Warriorsi savladali Cleveland
Zanimljiva završnica, ali Warriorsi i bez Curryja bolji od Cavsa.

Sjajna utakmica u Oracle Areni

Veseo Božić u Oaklandu: Warriorsi savladali Cleveland

Dugo iščekivani okršaj Golden State Warriorsa i Cleveland Cavaliersa je donio sjajnu košarku i upotpunio prazničnu atmosferu u Oaklandu. Nakon velike borbe uspješniji su bili Warriorsi, te su slavili pobjedu rezultatom 99:92.

Warriorsi su na današnjoj utakmici bili bez Stepha Curryja, ali njegov izostanak se i nije toliko osjetio jer su drugi igrači odlično popunili "prazninu".

Susret je bio izuzetno neizvjestan od samog početka. Ipak, većim dijelom prvog poluvremena su nešto bolji bili Cleveland Cavaliersi.

Kevin Love je imao odlično šutersko večer u prvom poluvremenu, a Cavsi su uglavnom bili u, kolikoj-tolikoj, prednosti do finiša druge četvrtine.

Warriorsi nakon dosta dobre igre u finišu druge dionice dolaze do prednosti od pet poena, a na odmor odlaze sa plus dva (46:44).

U trećoj dionici je Cleveland nekoliko puta uspijevao vratiti minimalnu prednost, ali su Warriorsi igrali dosta bolje, te su držali prednost od 4-5 poena u većem dijelu ove četvrtine.

Domaći odlično ulaze u zadnju četvrtinu, ali ipak ne uspijevaju doći do osjetnije prednosti. Najveću prednost, plus devet, su imali polovinom zadnjeg perioda, ali James dvije minuta do kraja pogađa za izjednačenje Cavsa (92:92).

Kevin Durant međutim trojkom vraća Warriorse u prednost (95:92). Cavsi nisu uspjeli uzvratiti, a Klay Thompson 19 sekudni prije kraja rješava susret sa linije za slobodna bacanja.

Najefikasniji u ekipi Warriorsa je bio Kevin Durant sa 25 poena, dok je samo jedan manje ubacio Klay Thompson. Draymond Green je upisao triple-double sa po 12 poena i skokova i 11 asistencija.

Kada su u pitanju Cavsi, Kevin Love je upisao 31 poen i 18 skokova, dok je LeBron James susret završio sa 20 poena i po šest skokova i asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti