Lonzo Ball mora na operaciju

Problemi sa koljenom za playmakera Lakersa

Lonzo Ball mora na operaciju

Lakersi su uspjeli ovog ljeta u svoje redove dovesti ponajboljeg košarkaša današnjice LeBrona Jamesa, ali bi u prvi dio sezone mogli ući bez drugog picka prošlogodišnjeg Drafta, Lonza Balla.

Kako su saopštili iz Los Angeles Lakersa Lonzo Ball će u utorak biti podvrgnut operaciji koljena, a potencijalni datum njegovog povratka "u akciju" će biti poznat po završetku zahvata.

Prije dvije sedmice je američki novinar Shams Charainia saopštio da su dijagnoze pokazale da je Ball pokidao meniskus lijevog koljena, pa će ovaj mladi playmaker sada morati na operaciju zbog ove povrede.

Iako neki izvještaji govore da bi Ball trebao biti spreman za početak sezone 2018/2019, u slučaju da se to ne desi Lakersi se mogu osloniti na iskusnog Rajona Ronda na pozicji playmakera.

Podsjetimo, Ball je imao dosta problema sa lijevim koljenom tokom svoje rookie sezone, te je zbog istegnuća ligamenata propustio 15 utakmica u periodu od 15. januara do 15. februara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi