Luca Vildoza napustio Zvezdu, od danas je u klubu u kojem Ataman sprema revoluciju

Argentinac više nije član crveno-bijelih

Luca Vildoza napustio Zvezdu, od danas je u klubu u kojem Ataman sprema revoluciju

Edmir Škorić

Argentinski košarkaš Luca Vildoza napustio je Crvenu zvezdu i zvanično je postao član grčkog velikana Panathinaikosa.

Zvezda je putem zvaničnih kanala na društvenim mrežama objavila da je Vildoza novi član Panathinaikosa.

„Prvotimac Crvene zvezde i reprezentativac Argentine Luka Vildoza novi je član atinskog Panatinaikosa. Ponikao je i napravio je prve košarkaške korake u Quilmesu u rodnoj Argentini, pet sezona je nastupao za Baskoniju, nakon toga igrao je kratko za New York i Milwaukee Buckse prije nego što je polovinom oktobra stigao u Beograd i postao prvi Argentinac u istoriji našeg kluba“, piše u saopštenju crveno-bijelih.

Vildoza je potpisao trogodišnji ugovor sa Panatinaikosom, a grčki mediji prenose da će njegova godišnja plata biti oko 1,9 miliona eura po sezoni.

Vildoza je bio jedan od ključnih igrača Zvezde otkako je stigao u klub, a nakon što nije uspio da se izbori za NBA angažman.

Sa Zvezdom je osvojio Kup Radivoja Koraća te naslov prvaka Srbije.

Postao je treće pojačanje ovog ljeta ekipi Panate čiji trener Ergin Ataman sprema revoluciju. Na meti Zelenih iz Atine su i košarkaši Partizana Kevin Punter i Matthias Lessort, koji su s crno-bijelima osvojili ABA ligu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Na 29 utakmica u Euroligi Vildosa je imao 12,6 poena, 3,9 asistencija i 2,5 skokova, uz 1,4 ukradene lopte i indeks korisnosti 12,2. U ABA ligi je na 28 mečeva beležio 9,5 poena, 3,8 dodavanja, 1,6 uhvaćenih i 1,4 ukradene lopte.

On će svakako nedostajati Zvezdi koja i naredne sezone igra u Euroligi, pa će Vildoza imati priliku da barem dva puta igra protiv svojih bivših saigrača...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi