Ko će u Euroligu? Stigla je vijest koju čekaju svi navijači Crvene zvezde i Partizana

Nakon okončanog finala ABA lige

Ko će u Euroligu? Stigla je vijest koju čekaju svi navijači Crvene zvezde i Partizana

Admin Čaušević

Sve ljubitelje košarke u Srbiji ovih dana je zanimalo samo jedno pitanje, a to je da li će Crvena Zvezda i Partizan u predstojećoj sezoni igrati u Euroligi. Izgleda da je riješena i ta dilema. 

Posljednjih dana postojala je dilema da li će uopšte osvajač ABA lige igrati u Euroligi, međutim oko toga više nema nedoumica.

Partizan se nakon deset godina popeo na krov Jadrana te će kao šampion ABA lige sljedeće sezone imati zagarantovano mjesto u evropskoj eliti.

U Euroligi igrat će i Crvena zvezda pošto su Beograđani, prema pisanjima srbijanskih medija, dobili pravo putem posebne pozivnice.

Navodno su Crveno-beli za "wild card" izdvojili čak 500.000 eura, koliko košta takmičenje u Euroligi i takmičenje za najboljim klubovima Starog kontinenta.

Oglasi

Prošle sezone "wild card" je plati Partizan, također u iznosu od pola miliona, a Parni valjak je bio na pobjedu od Final Foura jer je u majstorici izgubio od kasnijeg pobjednika, Real Madrida.

S obzirom na atmosferu u Beogradu, svakako je i veliki plus za Euroligu što će oba beogradska kluba i u novoj sezoni nastupati u takmičenju.

Konačna potvrda o broju učesnika za sezonu 2023/24 bit će poznata 29. juna kada je rukovodstvo Eurolige najavilo da će saopštiti listu učesnika.

Posljednja dilema je ko će nastupiti između Valencije i Turk Telecoma pošto je Gran Canarija kao osvajač Eurocupa odustala od Eurolige.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Inače, neće biti iznenađenje ukoliko u novoj sezoni Eurolige budemo gledali play-in, nešto slično već godinama postoji u NBA ligi.

Nadam se da će to biti moguće. Pričamo o razbijanju tabu teme. Što se mene tiče, to deluje neizbježno i tako bi trebalo da bude. Imamo primjer NBA. Da li bi to mogli da izvedemo u Evropi? Nadam se da je to slučaj", rekao je novi direktor Eurolige, Paulius Motiejunas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi