I Dončić uputio FIBA-i kritike: "Ovo je problem svima i morate to hitno da promijenite"

Žali se zbog rasporeda

I Dončić uputio FIBA-i kritike: "Ovo je problem svima i morate to hitno da promijenite"

Endin Čaušević

Grupna faza Eurobasketa ulazi u samu završnicu i u naredna dva dana nas očekuju još mečevi posljednjeg kola.

Sutra i prekosutra se igraju mečevi posljednjeg kola grupne faze, a nakon toga ćemo saznati imena svih ekipa koje će igrati na završnici u Berlinu.

U našoj grupi je jasno već da Francuska i Njemačka idu dalje, a u igri za preostala dva mjesta su još Slovenija, Bosna i Hercegovina i Litvanija.

Slovencima je dovoljna pobjeda iz mečeva protiv Njemačke i Francuske, dok će bh. košarkaši sutra u direktnom okršaju igrati protiv Litvanije za plasman dalje. Naš tim može u Berlin poslati i ako Slovenija izgubi u preostala dva meča što je teško očekivati.

Slovenci meč petog kola igraju večeras u Kelnu protiv domaćina njemačke i sigurno je da nas ponovo očekuje spektakularna atmosfera.

Nakon neočekivanog poraza protiv BiH sigurno je da se Slovenci žele iskupiti navijačima za poraz, te već večeras riješiti sve dileme oko plasmana u narednu fazu ovog takmičenja.

Pred večerašnji meč Slovenije i Njemačke govorio je i Luka Dončić koji je poslao FIBA-i jasnu poruku i kritikovao ih za jako zgusnut raspored i činjenicu da ekipe igraju čak četiri utakmice u svega pet dana.

"Igramo četiri utakmice u pet dana. Imali smo bukvalo dva meča u 24 sata neki dan i to nas opet čeka. To mora da se hitno mijenja za sve ekipe jer svi igramo u tom ritmu. Skoro da nemamo nikako odmora i to je problem", priča Dončić i dodaje.

"Odmor je itekako potreban svima. Ovako rizikujemo više povreda i to je baš bespotrebno. Posebno će klubovi da to žestoko kritikuju ako se desi, a pitanje je samo kada će početi jer igrači su sve više umorniji".

Slovenci nakon večerašnjeg meča protiv Njemačke igraju ponovo sutra protiv Francuske u terminu od 17:15 sati.

Top Komentari

Zalosno je ovo sto ove sudije i kompletna FiBa dopusta Njemcima....a sto je najgore ostatak eura se igra u Berlinu... tuzno i zalosn...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi