Slovenci objavili šta je rekao Dončić na time-outu: Uvreda na račun BiH nije bilo

Jasno je šta je rekao

Slovenci objavili šta je rekao Dončić na time-outu: Uvreda na račun BiH nije bilo

E. Čaušević

Luka Dončić sinoć se našao na udaru velikih kritika zbog navodnih riječi koje je rekao na time-outu tokom meča Slovenija - Bosna i Hercegovina.

Bh. košarkaši su u fantastičnoj utakmici koja se igrala u Kelnu uspjeli da dođu do pobjede protiv aktuelnih prvaka Evrope i tako dođu na korak od plasmana u narednu runtu ovog takmičenja.

Našim momcima potrebna je još jedna pobjeda da bismo to ostvarili, a poznato je da u preostala dva meča igramo protiv Francuske i Litvanije.

Međutim, utakmica protiv Slovenije i velika pobjeda našeg tima je i dalje glavna tema bh. javnosti, no sinoć je posebno u centru pažnje bio Dončić kojeg je naša ekipa u potpunosti zatvorila na ovom meču.

Naime, u centru pažnje pojavio se video jednog time-outa na kojem je Dončić imao šta da kaže, a mnogi su prenijeli da je navodno vrijeđao BiH, odnosno rekao: "U pi*ku materinu od Bosne da izgubimo".

Dončić je zbog toga bio na meti velikih kritika bh. navijača, ali čini se bez ikakve potrebe jer su mediji u Sloveniji objavili da njihov najbolji košarkaš to uopšte nije rekao.

Oglasi

Na društvenim mrežama objavljeno je tačno ono što je Dončić rekao prilikom ovog time-outa i jasno je da uopšte nije spominjao Bosnu i Hercegovinu u kontekstu u kojem je to objavljeno.

"I mi bismo išli do finala je li? Ajde u pi*ku materinu, budimo borci. U pi*ku materinu moramo prije da pričamo", rekao je Dončić tokom ovog spornog time-outa.

Jasno je da je poraz od Bosne i Hercegovine teško pao Slovencima jer su oni i ranije upisali pobjedu protiv naše selekcije, ali za njih je ovo sigurno veliki šamar koji im je pokazao da nisu nedodirljivi.

Naš tim je oduševio načinom na koji je zaustavio Luku Dončića u ovoj utakmici i ispostavilo se da je to bio jedan od ključnih faktora.

Nakon utakmice Džanan Musa je objasnio kako je naš tim uspio da zaustavi jednog od najboljih košarkaša na svijetu.

"Napokon smo vidjeli šta je Atić u stanju uraditi, Lazić, Vrabac i Gegić su isto uradili veliki posao. Imamo momke koji su inatom igrali odbranu protiv najjačeg na svijetu. Bitno nam je da ne padamo u trećoj četvrtini kao inače. Bilo je nekih padova, ali ovi momci su tu jedan za drugog, čak i ako gubimo 10 razlike", kaže Musa.

Top Komentari

KoloToure
Pa šta i da je rekao, frustracija u sportu je normalna stvar. Lično je došao i čestitao ekipi kad su dobili mađare.
13 0
Mostarac94
Bitno je da nista nije reko na terenu hahaha a to sta na klupi prica nismo morali ni saznat
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi