Luka Dončić i društvu ponizili još jednog rivala, na korak su od Olimpijskih igara

Još jedna pobjeda ih dijeli

Luka Dončić i društvu ponizili još jednog rivala, na korak su od Olimpijskih igara

Edmir Škorić

Košarkaški Slovenije deklasirali su Venecuelu sa 98:70 i izborili finale doigravanja za plasman na Olimpijske igre.

Slovenci na turniru u Kaunasu igraju sjajno i danas su to potvrdili uvjerljivom pobjedom protiv, doduše, daleko slabijeg rivala Venecuele.

Već na startu se mogla vidjeti razlika u kvaliteti, pa su Luka Dončić i društvo lako došli do plus 10 (16:6), mada su košarkaši južnoameričke selekcije smanjili na 26:21 do prve dvominutne pauze.

Na poluvremenu je bilo plus sedam za Sloveniju (48:41), da bi u trećoj dionici napravljena razlika i Venecuela je na kraju doživjela debakl.

Mrlja na pobjedu Slovenaca je povreda Vlatke Čančara. Sjajni centar Tobey je ubacio 27 poena uz 12 skokova, dok je Dončić imao učinak od 23 poena, devet skokova i 13 asistencija.

Kod Venecuele Carrera i Chourio su ubacili po 16, a dvocifren je bio i Cubillan sa 10 poena.

U finalu će Slovenija igrati protiv pobjednika duela Litvanija - Poljska koji se igra nešto kasnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi