Luka Dončić izabrao tri najbolja igrača na "ić"

Nije jednostavan izbor

Luka Dončić izabrao tri najbolja igrača na "ić"

E. Škorić

Košarkaš Dallas Mavericksa i reprezentativac Slovenije, Luka Dončić, svojevremeno je u jednom intervjuu otkrio tri najbolja igrača na "ić".

U NBA ligi je dosta sjajnih igrača koji dolaze sa prostora bivše Jugoslavije. Bilo ih je i ranije, a posljednjih godina sve više.

Jedan od glavnih je svakako čudesni Dončić, koji radi nevjerovatne stvari otkako je u Dallas došao iz madridskog Reala.

"Mnogo je važno to što imamo veliki broj dobrih igrača na velikoj sceni. Oduvijek smo imali odlične igrače i važno je da se to nastavi”, rekao je Dončić, pa odgovorio na pitanje ko su najbolji igrači čije se prezime završava na "ić".

"Rekao bih da je to Jokić, a poredJokića tu su i Marjanović i Dragić", odgovorio je Slovenac.

Dončić je briljirao prije dva dana u pobjedi Slovenije nad Francuskom u borbi za prvo mjesto u grupi. Tadaje ubacio nevjerovatnih 47 poena.

Oglasi

Slovence čeka duel s Belgijom u subotu od 14:45 sati u osmini finala Eurobasketa i s obzirom na to kako ovaj dečko igra, očekivati je novu medalju.

Upravo je Dončić 2017. bio jedan od ključnih igrača Slovenije u osvajanju Evropskog prvenstva, a nedavno je ipak doživio poraz na Eurobasketu od reprezentacije BiH. Bilo je to u drugom kolu turnira.

Tada je Dončić dospio u centar pažnje zbog nervoze koju je pokazao na jednom time-outu. U BiH su ga optužili da je rekao: "U pi*ku materinu od Bosne da izgubimo", ali je Luka to demantovao.

Na društvenim mrežama objavljeno je tačno ono što je Dončić rekao prilikom ovog time-outa i jasno je da uopšte nije spominjao Bosnu i Hercegovinu u kontekstu u kojem je to objavljeno.

"I mi bismo išli do finala je li? Ajde u pi*ku materinu, budimo borci. U pi*ku materinu moramo prije da pričamo", rekao je Dončić tokom ovog spornog time-outa.

Top Komentari

zajid08
Cuj Marjanovic, hehe, pa to je samo dvorska luda koja te zabavlja na klupi Dallasa...
10 2
King_Kenny
...nije spominjao Bosnu i nije rekao to sto je preneseno,a kasnije se izvinjavao zbog toga?...aha,ima logike...
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi