Za njega nema bitnih i nebitnih utakmica: Luka Dončić igra za Sloveniju i prijateljske utakmice

Pridružio se nacionalnom timu

Za njega nema bitnih i nebitnih utakmica: Luka Dončić igra za Sloveniju i prijateljske utakmice

M. Šljivak

Luka Dončić stigao je danas u Trst gdje se priključio treninzima reprezentacije Slovenije.

NBA zvijezda i košarkaš Dallas Mavericksa i ovog ljeta će nositi nacionalni dres bez obzira na to što iza sebe ima veoma napornu sezonu, a saigrači su ga dočekali ovacijama.

Luka će za nacionalni tim zaigrati već u subotu u prijateljskom meču protiv selekcije Italije, a zatim slijede izazovi u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Slovenija će 30. juna igrati meč protiv Hrvatske, a zatim im slijedi gostovanje u Švedskoj, gdje s Dončićem biti apsolutni favoriti za pobjede. Slovenci su trenutno drugi u grupi C s omjerom 2-2.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Naravno, Dončić će Sloveniju predvoditi i na predstojećem Eurobasketu gdje je ova selekcija u grupi s Litvanijom, Bosnom i Hercegovinom, Mađarskom, Njemačkom i Francuskom.

Luka je prošle sezone u regularnom dijelu NBA sezone prosječno ubacivao više od 28 poena po meču, a dodao je preko devet skokova i blizu devet asistencija.

Top Komentari

Chico
A nasem Juki uvijek neki problem. Njemu klub samo na Eurobasket da, a klub mu je bitan u NBA ko FK Sloboda u Premijer ligi BIH. Mada ne vjerujem da ce igrati i Eurobasket, povrijedit ce se, pa ce biti spreman za pocetak sezone.
8 4
RuthlessDyni
Luka legenda zbog ovoga ga jako cijenim.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi