Iz Dallasa zatražili od Dončića da smrša, on se u Sloveniji pojavio neprepoznatljiv
Foto - Košarkaški savez Slovenije

Vidno je smršao

Iz Dallasa zatražili od Dončića da smrša, on se u Sloveniji pojavio neprepoznatljiv

Midhat Šljivak

Zvijezda Dallas Mavericksa Luka Dončić dobio je naredbu od rukovodstva kluba kako mora smršati kako bi bio spreman za predstojeću NBA sezonu. Luka se međutim na pripremama reprezentacije Slovenije pojavio u fenomenalnom izdanju i spremniji je nego ikad.

Luka Dončić je u prethodnom periodu od rukovodstva Dallas Mavericksa dobio zadatak da smrša na, po njihovom mišljenju, idealnih 104 kilograma.

Razlog što su od njega tražili da bude na idealnoj težini je činjenica da se Luka 2021. godine s Olimpijskih igara u Tokiju vratio s popriličnim viškom i imao je čak 118 kilograma.

Dončić je međutim i bez njihovih zahtjeva odlučio ovog ljeta poprilično paziti na ishranu. Odmarao je, ali i trenirao žestoko i na pripremama reprezentacije Slovenije se pojavio u fenomenalnom izdanju.

Neprepoznatljivo mršavi Dončić očigledno je u jako dobroj fizičkoj formi, a u sve se mogao uvjeriti i trener Dallasa Jason Kidd, koji je posjetio Luku i saigrače.

Oglasi

Dončić je prethodnu NBA sezonu okončao kao drugi strijelac lige s prosjekom od 32.4 poena, a ovom učinku je dodao 8.6 skokova i osam asistencija po meču. Ipak, sve je to bilo uzaludno jer je Dallas ostao bez doigravanja.

Imao je 24-godišnji košarkaš dovoljno vremena da se odmori i pripremi za nastup u nacionalnom timu kojeg uskoro čekaju obaveze na Svjetskom prvenstvu koje se od 25. augusta do 10. septembra igra u Indoneziji, Japanu i Filipinima.

Slovenija je na Mundobasketu dobila poprilično laganu grupu, a u njoj se nalaze još Venecuela, Gruzija i Kape Verde.

Prvi meč Slovenci igraju 26. augusta protiv Venecuele, dva dana kasnije protivnik je selekcija Gruzije, a takmičenje u grupi F završava se 30. augusta utakmicom protiv Kape Verdea.

Dončić će kao i uvijek biti jedna od najvećih zvijezda prvenstva i sigurno je da će se dosta pričati o njemu.

Top Komentari

stranputica
Prošle i pretprošle godine k'o prase, a sad ko maneken.....samo malo mućnuti glavom i kockice se slože....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi