'Babo' i Luka u istom timu od naredne sezone
Bojan Bogdanović bi uskoro mogao promijeniti NBA tim i Detroit zamijeniti Dallasom (Foto: EPA)

Bogdanović seli u Texas?

'Babo' i Luka u istom timu od naredne sezone

Midhat Šljivak

Luka Dončić mogao bi dobiti veliko šutersko pojačanje u narednoj sezoni. Određene informacije govore kako postoji mogućnost razmjene Dallas Mavericksa i Detroit Pistonsa po kojoj bi Bojan Bogdanović mogao završiti u Texasu.

Luka Dončić i Bojan Bogdanović bi naredne sezone mogli igrati zajedno u dresu Dallas Mavericksa. Navodno je predložena razmjena po kojoj bi 'Babo' mogao u Dallas.

U mogućoj razmjeni Bogdanović bi mogao put Dallasa u zamjenu za Tima Hardawaya Juniora i 10. pik ovogodišnjeg drafta. Pregovori o ovoj razmjeni su u toku i očekuje se da će sve biti završeno veoma brzo.

Mostarac Bojan Bogdanović iza sebe ima poprilično dobru NBA karijeru. Brooklyn Netsi su mu bili prvi tim, a nakon toga je nastupao za Washington Wizarde, Indiana Pacerse, Utah Jazz, te Detroit Pistonse.

U karijeri je na prosjeku od gotovo 16 poena po utakmici i vazi za vrhunskog šutera kakav nedostaje ekipi Dallas Mavericksa koja iza sebe ima zaista katastrofalnu sezonu.

Oglasi

Nisu Mavsi uspjeli doći do doigravanja. Odustali su u posljednjim utakmicama i zbog toga je kažnjen vlasnik Mark Cuban.

Na šta liči Luka Dončić - Slovenac neprepoznatljiv nakon dva mjeseca odmora

Luka Dončić je, po mišljenju mnogih, prerano završio NBA sezonu. Dallas Mavericksi odlučili su da ne žele igrati u doigravanju, namjerno su gubili utakmice i zbog toga je vlasnik Mark Cuban kažnjen od strane lige.

Tako jednu od najvećih NBA zvijezda Luku Dončića nismo mogli gledati u doigravanju, a on je već od aprila na odmoru u Sloveniji.

I dok su mnogi očekivali kako će se maksimalno opustiti i dobiti koji kilogram, Luka se poprilično stesao i izgleda neprepoznatljivo.

Vidljivo je da je 24-godišnji Slovenac izgubio popriličan broj kilograma. Spremno čeka izazove koji mu predstoje s nacionalnim timom i gledat ćemo ga na Svjetskom prvenstvu.

Oglasi

Prethodnih godina Dončić je imao određenih problema s kilama. Često je trpio i kritike zbog toga, no ovog puta je očigledno odlučio maksimalno poraditi na sebi.

Slovenija je na Mundobasketu dobila poprilično laganu grupu, a u njoj se nalaze još Venecuela, Gruzija i Kape Verde. Prvenstvo je na rasporedu od 25. augusta do 10. septembra i igra se u Indoneziji, Japanu i Filipinima.

Javnost u ovoj zemlji svakako raduje da će Luka spreman dočekati utakmice. On je čovjek od kojeg se očekuju velike stvari i često zna biti potpuno nezaustavljiv za druge.

Dončić je prethodnu NBA sezonu okončao kao drugi strijelac lige s prosjekom od 32.4 poena, a ovom učinku je dodao 8.6 skokova i osam asistencija po meču.

Ipak, sve je to bilo uzaludno jer je Dallas ostao bez doigravanja. Upropaštena je fenomenalna sezona čudesnog košarkaša, a sve su jače priče da bi on mogao tokom ljeta promijeniti i tim.

Spominju se određene razmjene. Međutim, sve je za sada samo na špekulacijama, no gdje ima dima uvijek bude i vatre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti