Ni Amerikanci ne mogu da vjeruju gdje će igrati Luka Dončić

U čudu su

Ni Amerikanci ne mogu da vjeruju gdje će igrati Luka Dončić

Edmir Škorić

Američki mediji raspisali su se o tome kako će ponajbolji košarkaš današnjice, Luka Dončić, zaigrati na neobičnoj lokaciji u rodnoj Sloveniji.

Naime, u subotu 16. septembra održat će se spektakularan košarkaški turnir, a prvo lice ovog basket turnira 3x3 pod nazivom "Luka Bled" bit će upravo Dončić.

No, da sve to bude spektakularnije, Dončić će igrati na vodi, tačnije na Bledskom jezeru.

Organizatori će na površini vode postaviti plutajuće košarkaško igralište, a u sklopu događaja službeno će biti predstavljene nove Air Jordan tenisice pod nazivom Luka 2 Lake Bled. U ovom slovenskom turističkom biseru ove se godine zaručio i kapiten slovenske izabrane vrste.

U međuvremenu se zvijezda Dallas Mavericksa sprema za Mundobasket koji počinje 25. avgusta i traje do 10. septembra.

Oglasi

Dončić se uvijek odaziva na pozive slovenskog selektora, pa će i ovaj put ponosno predstavljati svoju zemlju.

"Ne vidim ovo kao pripremu za NBA sezonu. Uživam u reprezentaciji, lijepo mi je ovdje s dečkima. Razumijemo se, jako uživam. Užitak je igrati sa Slovenijom. Ono što se događa s reprezentacijom nema nikakve veze s onim što se događa s Mavsima, nema utjecaja. Sada ne razmišljam o Dallasu, ali mislim da se poduzimaju pravi koraci. Možda još bude potpisa, a možda i ne…", zaključio je genijalni Slovenac.

Prije nego je otišao u NBA, Dončić je imao veliko iskustvo sa Slovenijom na Eurobasketu. Osvojio je trofej 2017. godine, sa samo 18 godina. Zatim je 2021. odveo Sloveniju na prve Olimpijske igre, ali 2022. godine Slovenija je ostala bez medalje na Evropskom prvenstvu. Iako je i tada Dončić briljirao, protiv Francuske ubacio 47 poena, ali je neočekivano Slovenija ispala od Poljske u četvrtfinalu.

Slovenija se nalazi u grupi F sa Gruzijom, Venecuelom i Zelenortskim otocima, a prvi meč igra sa Venecuelom 26. avgusta. Bez ikakve dileme će biti prvi favorit grupe, ali i jedan od glavnih favorita za medalju, a mnogo toga ovisit će o Dončiću bez kojeg je danas slovenska reprezentacija nezamisliva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi