Na šta liči Luka Dončić - Slovenac neprepoznatljiv nakon dva mjeseca odmora
Slovenac iza sebe ima fenomenalnu sezonu, a po dolasku na odmor nije želio da se zapusti kao brojni drugi (Foto: Instagram)

NBA zvijezda u punom pogonu

Na šta liči Luka Dončić - Slovenac neprepoznatljiv nakon dva mjeseca odmora

M. Šljivak

Luka Dončić završio je NBA sezonu još početkom aprila, a odmah nakon posljednjeg meča 9. aprila zaputio se kući u Sloveniju. I dok su svi očekivali kako će odmarati košarkaš Dallas Mavericksa radio je naporno i poprilično se stesao na odmoru.

Luka Dončić je, po mišljenju mnogih, prerano završio NBA sezonu. Dallas Mavericksi odlučili su da ne žele igrati u doigravanju, namjerno su gubili utakmice i zbog toga je vlasnik Mark Cuban kažnjen od strane lige.

Tako jednu od najvećih NBA zvijezda Luku Dončića nismo mogli gledati u doigravanju, a on je već od aprila na odmoru u Sloveniji.

I dok su mnogi očekivali kako će se maksimalno opustiti i dobiti koji kilogram, Luka se poprilično stesao i izgleda neprepoznatljivo.

Vidljivo je da je 24-godišnji Slovenac izgubio popriličan broj kilograma. Spremno čeka izazove koji mu predstoje s nacionalnim timom i gledat ćemo ga na Svjetskom prvenstvu.

Oglasi

Prethodnih godina Dončić je imao određenih problema s kilama. Često je trpio i kritike zbog toga, no ovog puta je očigledno odlučio maksimalno poraditi na sebi.

Slovenija je na Mundobasketu dobila poprilično laganu grupu, a u njoj se nalaze još Venecuela, Gruzija i Kape Verde. Prvenstvo je na rasporedu od 25. augusta do 10. septembra i igra se u Indoneziji, Japanu i Filipinima.

Javnost u ovoj zemlji svakako raduje da će Luka spreman dočekati utakmice. On je čovjek od kojeg se očekuju velike stvari i često zna biti potpuno nezaustavljiv za druge.

Dončić je prethodnu NBA sezonu okončao kao drugi strijelac lige s prosjekom od 32.4 poena, a ovom učinku je dodao 8.6 skokova i osam asistencija po meču.

Ipak, sve je to bilo uzaludno jer je Dallas ostao bez doigravanja. Upropaštena je fenomenalna sezona čudesnog košarkaša, a sve su jače priče da bi on mogao tokom ljeta promijeniti i tim.

Spominju se određene razmjene. Međutim, sve je za sada samo na špekulacijama, no gdje ima dima uvijek bude i vatre.

Oglasi