Crnogorci će noćas sanjati "vanzemaljca" u liku Luke Dončića!

Fenomenalno izdanje

Crnogorci će noćas sanjati "vanzemaljca" u liku Luke Dončića!

Admin Čaušević

Luka Dončić je pružio još jednu maestralnu partiju i već stigao do drugog triple-double učinka u pripremnom periodu za Svjetsko prvenstvo, ovaj put protiv Crne Gore. 

Slovenija će na predstojećem Mundobasketu imati itekako visoke apetite i to na krilima "vanzemaljca" Luke Dončića koji je i protiv Crne Gore bio u svom svijetu.

U uzbudljivom meču Slovenci su uspijeli pobijediti Crnu Goru 104:100, a Dončić je bio ubjedljivo prvo ime susreta.

Velika NBA zvijezda i jedan od najboljih košarkaša današnjice je stigao do triple-double učinka uz niz zaista vanserijskih poteza.

Posebeno se izdvaja trojka pogođena nekoliko sekundi prije isteka prve četvrtine. Košarkaš Dallas Mavericksa je pogodio sa oko devet metara.

Oglasi

Dončić je na kraju meč završio sa učinkom od 34 poena, 13 skokova i 14 asistencija,a prva podrška mu je bio Prepelić sa 17 poena.

U meču protiv Grčke prije nekoliko dana Dončić je ranije napustio parket zbog blage povrede, međutim situacija nije bila ni blizu ozbiljna kako se činila u prvi mah.

Sa druge strane za Crnogorce koji su odigrali vrlo korektan meč izdvojio se učinka Mihailovića sa 26, te Radončića sa 21 poenom.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Današnji meč Crnogorci i Slovenci su odigrali u sklopu priprema za Mundobasket koji se igra od 25. augusta do 10. septembra, a obje selekcije nadaju prolasku u narednu fazu.

Slovenija je smještena u grupu za Selenorstkom Republikom, Gruzijom i Veneculom te bi bez većih problema trebala završiti među prva dva mjesta.

Isto se očekuje i od Crne Gore kojka će za rivale u grupnoj fazi imati Litvaniju koja je sigurno favorit broj 1, te Egipat i Meksiko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi