Dončićev osjetljivi snimak će izazvati lavinu komentara: U zraku tri prsta i pjesma koja budi nemire

Slovenac na zabavi tokom Mundobasketa

Dončićev osjetljivi snimak će izazvati lavinu komentara: U zraku tri prsta i pjesma koja budi nemire

Admin Čaušević

Luka Dončić je Sloveniju vodio do četvrtfinala Svjetskog prvenstva, a tokom turnira na Filipinima je očigledno volio i da se dobro zabavi i provede što potvrđuje i kratki video zbog kojeg će se sjajni Slovenac sigurno naći u centru pažnje.

Na interentu se pojavio snimak Dončića koji će sigurno izazvati lavinu komentara. Dok će ga u Srbiji slaviti, na Kosovu će sjajni Slovenac postati "persona non grata".

Naime, tokom jednog od provoda na Mudnobasketu Dončić je snimljen kako pjeva poznatu pjesmu Vidovdan sa tri podignuta prsta u zrak.

Na snimku se može vidjeti kako zvijezda NBA lige pjeva stihove "Kud god da krenem tebi se vraćam ponovo, ko da mi otme iz moje duše Kosovo."

Kao što je poznato između Srbije i Kosova već godinama traje spor oko priznavanja nezavisnosti, međutim obje strane nikako da pronađu zajednički jezik.

Oglasi

I dok Srbi svakodnevno koriste priliku da svojataju Kosovo, sa druge strane Kosovo uveliko širi svoj značaj na međunarodnoj političkoj, ali sportskoj sceni pošto su priznati od strane FIBA-e, UEFA-e, FIFA-e i drugih federacija.

Inače, Dončić je sa očeve strane ima srbijanske korijene pošto je njegov otac Saša po nacionalnosti Srbin.

Interesantno da sa očeve strane Dončićeva porodica vodi porijeklo sa Kosova. Brat njegovog djeda i danas živi u najmlađoj državi nastalom raspodom Jugoslavije.

Možda je upravo iz tog razloga košarkaš Dallas Mavericska privržen Kosovu što je pokazao i u provodu na Manili.

Pjesma "Vidovdan" u izvedbi Goce Lazarević je u Srbiji na neki način sinonim da nekadašnja autonomna pokrajina pripada toj zemlji.

Dončić je na Svjetskom prvenstvu u prosjeku bilježio 27 poena s tim da je u nekim odlučujučim mečevima znao biti nervozan pa je znao dobijati i tehničke greške, a Slovenci su na kraju završili na sedmom mjestu.