Nemir u reprezentaciji Slovenije pred četvrtfinale, a sve zbog Luke Dončića!

Opravdano zabrinuti

Nemir u reprezentaciji Slovenije pred četvrtfinale, a sve zbog Luke Dončića!

E. Škorić

Zabrinuti su u reprezentaciji Slovenije dva dana uoči utakmice četvrtfinala Eurobasketa protiv Poljske.

Slovenci će u srijedu od 20:30 sati u Berlinu odmjeriti snage s Poljskom i nadaju se novom polufinalu prvenstva Evrope, ali stručni štab i naravno svi u Sloveniji zabrinuti su zbog Luke Dončića.

Slovenski medji tvrde da se lakše povrijedio na nedjeljnom treningu i da ljekarska služba ima problema s njim, te da ga pokušava što bolje spremiti za okršaj s Poljacima.

Luka je navodno nespretno stao nakon kontakta sa jednim od saigrača, a selektor Aleksandar Sekulić tvrdi da se radi o lakšem istegnuću. Košarkaš Dallasa trenirao je danas sa ekipom, ali teško je procijeniti u ovom trenutku koliko bi sve ovo moglo ostaviti traga na njegovu igru.

"Osjeća bolvoe", rekao je selektor Slovenije i dodao: "To je svakako dodatni problem. Vidi se da su ostali već malo iscrpljeni, ali vjerujem da će svi, osim Zorana Dragića, biti spremni za četvrtfinale".

Slovenci su uosmini finala izbacili Belgiju, ali u srijedu ih čeka vjerovatno mnogo zahtjevniji zadatak.

Oglasi

Dončić je jedan od glavnih igrača na Evropskom prvenstvu i bez dileme prva zvijezda, a bez njega je teško i zamisliti reprezentaciju Slovenije.

Dončića iznerviralo pitanje novinara, pogledom je sve rekao

Luka Dončić bio je nezadovoljan jednim postavljenjm pitanjem od strane slovenskog novinara.

Novinar je kazao da se Slovenija dosta mučila s Belgijom, te je kosntatovao da se "vidjelo da su dečki ostali bez energije".

"Ne slažem se s tobom", rekao je, niti se ne trudeći pronaći razloge za bilo šta. Kao da je pogledom sve već rekao.

To možete vidjeti u snimci ispod na 24:35, a Lukin konkretan pogled dolazi na 24:50.

Top Komentari

SarajFK
U dezeli nemiri...Zdravo!!!!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi