Za Dragića gotovo Evropsko prvenstvo

Povrijedio se protiv Belgije

Za Dragića gotovo Evropsko prvenstvo

E. Škorić

Zoran Dragić neće igrati u preostalim mečevima Slovenije na Eurobasketu.

Liječnički pregled magnetskom rezonancom potvrdio je sumnje u tešku povredu slovenskog košarkaškog reprezentativca.

Mlađi od braće Dragić je zbog puknuća kvadricepsa već završio nastupe na Evropskom prvenstvu u Berlinu, objavio je Košarkaški savez Slovenije.

Očekuje se da će Dragić s košarkaških terena izbivati šest do osam sedmica. On je povredu zadobio u završnici prvog dijela utakmice osmine finala prtoiv Belgije u subotu u kojoj je njegova reprezentacija slavila sa 16 razlike.

"Očito mi nije suđeno pomoći reprezentaciji u odlučujućim borbama na evropskim prvenstvima. Ali to je nepredvidivost sporta. Pomagat ću svojim saigračima s klupe, glasno ih bodriti i unositi pozitivnu energiju koju ćemo i dalje trebati u narednim danima.Vjerujem da će se dečki još više skupiti, ostaviti srce na terenu i da ćemo se na kraju veseliti dobrom rezultatu kojeg svi toliko želimo", rekao je Dragić.

Sloveniju će u četvrtfinalu EP-a u srijedu, 14. septembra, čekati Poljska. Utakmica se igra u 20:30 sati.

"Već danas krećemo s pripremama za Poljsku. Kao što sam više puta naglasio, na prvenstvu nema loših momčadi. Reprezentacija Poljske je vrlo kvalitetna momčad s tri pojedinca koji malo odskaču. To su Slaughter i Ponitka na vanjskim pozicijama i Balcerowski pod košem.Nažalost, naporan ritam utakmica i fizički kontakt koji je dopušten na utakmicama uzeli su danak.Zbog povrede Zoran Dragić završio je svoje nastupe na prvenstvu, a mi svi mu želimo brz oporavak.Srećom Mike Tobey je gotovo 100% spreman nakon što je uganuo gležanj. Izostanak Zokija koji je izuzetno važan član pomješat će nam rotaciju. Morat ćemo razmišljati malo drugačije te pronaći odgovarajuća rješenja i recept za nastavak prvenstva,” dodao je selektor Aleksander Sekulić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi