Slovenci se hvataju za glavu zbog svega što se desilo u Atini

Povrede zabrinule sve

Slovenci se hvataju za glavu zbog svega što se desilo u Atini

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacija Slovenije poražena je večeras u Atini u prijateljskom meču od Grčke rezultatom 88:77, ali apsolutno su svi fanovi košarke veoma zabrinuti zbog povreda Luke Dončića i Vlatka Čančara.

Grčka je u OAKA Areni večeras ugostila selekciju Slovenije u meču koji će biti upamćen po umirovljenu dresa s brojem 4 legendarnog Nikosa Galisa, ali i po mogućim velikim problemima za selekciju Slovenije.

Povrede su u ovom duelu zadobili Luka Dončić i Vlatko Čančar. Luka je dominirao u prvom poluvremenu, ubacio je 18 poena za 14 minuta igre, ali se na dvije minute prije kraja prvog dijela požalio na povredu.

Izašao je košarkaš Dallas Mavericska s terena i više se nije vraćao i sigurno da se u Sloveniji nestrpljivo čekaju vijesti o ozbiljnosti povrede prve zvijezde tima.

Oglasi

Pretpostavlja se ipak da je Dončić presjedio drugo poluvrijeme čisto iz opreznosti da se ne desi neka teža povreda, no čekaju se zvanične informacije.

Kada su svi pomislili da ne može gore od povrede Dončića u samom finišu se desila još jedna. Povrijedio se Vlatko Čančar.

On se nakon jednog zakucavanja uhvatio za koljeno, a sudeći prema reakciji klupe Slovenije i činjenici da su ga iznijeli s parketa, vijesti o njegovoj povredi neće biti baš dobre.

Treba napomenuti da je Grčku do pobjede večeras vodio Dinos Mitoglu s 18 poena, a Michalis Lountzis je dodao 17.

Obje selekcije pripremaju se za nastup na Svjetskom prvenstvu koji se igra od 25. augusta do 10. septembra.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Grčka je smještena u grupu sa Sjedinjenim Američkim Državama, Jordanom i Novim Zelandom, dok Slovenija za rivale ima Kape Verde, Gruziju i Venecuelu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi