Svi alarmi su upaljeni: Šta se to večeras desilo Luki Dončiću?

Slovenci čekali vijesti

Svi alarmi su upaljeni: Šta se to večeras desilo Luki Dončiću?

Midhat Šljivak

Zvijezda Dallas Mavericksa i reprezentacije Slovenije Luka Dončić napustio je prijateljski meč protiv Grčke u Atini u finišu prvog poluvremena. Jedan od najboljih košarkaša svijeta dobio je udarac u duelu s protivničkim centrom Georgiosom Papagiannisom, otišao je na klupu i više se nije vraćao. Srećom po Slovence prve informacije govore da se ne radi o težoj povredi i Dončić će uskoro biti na parketu.

Luka Dončić je večeras zabrinuo čitavu Sloveniju. Zvijezda Dallas Mavericksa je u finišu prvog poluvremena dobio udarac od grčkog centra Georgiosa Papagiannisa, otišao je na klupu i nije se više vraćao u igru.

Naravno, alarmi su se kod ljubitelja košarke odmah upalili. Svi su čekali informacije o stanju jednog od najboljih košarkaša svijeta, a stigle su veoma lijepe i pozitivne vijesti.

Dončić nije zadobio težu povredu. Bio je to samo jak udarac i on je iz predostrožnosti presjedio ostatak utakmice u kojoj je ubacio 18 poena za 14 minuta u porazu svoje selekcije od 88:77.

Oglasi

Luka će bez problema nastaviti s treninzima i s pripremama reprezentacije za predstojeće Svjetsko prvenstvo koje kreće za tri sedmice.

Nažalost, na Svjetsko prvenstvo vjerovatno neće putovati košarkaš Denver Nuggetsa Vlatko Čančar koji je doživio povredu koljena tokom jednog zakucavanja na tri minute prije kraja.

O njegovom statusu se oglasio i Košarkaški savez Slovenije i saopšteno je kako će sve biti poznato u narednim danima.

"Na tri i po minute prije kraja meča Vlatko Čančar je nezgodno doskočio nakon zakucavanja i uz pomoć ljekarskog tima je napustio teren. On će biti podvrgnut pregledima u Sloveniji i znat će se ozbiljnost povrede", saopšteno je.

Čančar je po izlasku iz OAKA Arene vidno šepao i vrlo je moguće da Slovenci neće računati na njegove usluge na Mundobasketu.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Ipak, njegovi saigrači su poslali pozitivne signale. Navodno se ne radi o težoj povredi, no morat će se sačekati pregledi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi