Majstorović u stilu Dončića i Jokića, ali nedovoljno za trijumf Sparsa

Sjajna utakmica u Sarajevu

Majstorović u stilu Dončića i Jokića, ali nedovoljno za trijumf Sparsa

Emir Dindić

U okviru 8. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkaše svoj susret odigrali su Sparsi i Borac iz Banja Luke. Gosti na kraju odnijeli su pobjedu rezultatom 81:79. 

Prvi period završio je neriješeno rezultatom 18:18. Drugi period mnogo bolja igra košarkaša Borca koji ovu dionicu rješavaju u svoju korist rezultatom 26:17.

Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 44:35 u korist gostiju iz Banja Luke.

Bude se domaći košarkaši u trećem periodu, igraju sjajno prvenstveno u odbrani te ovaj period dobijaju sa velikih 26:10. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 61:54 u korist Sparsa.

Kada su svi očekivali neizvjestan susret i uzbudljivu utakmicu, domaći košarkaši ne uspijevaju da pariraju rastrčanim gostima koji ovaj period dobivaju sa 27:18, te na kraju slave novu pobjedu rezultatom 81:79.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je bh. reprezentativac Amsal Delalić sa 19 poena, Jan Rebec dodao je 18, dok je Aleksandar Langović postigao 16.

Bolji od ostalih u redovima Sparsa bili su Luka Majstorović sa 43 poena, dok ga je odlično pratio Filip Jović sa 14 postignutih poena.

Top Komentari

Ajax11
Dobro momci još opšte idu ma trening ! Trener je toliki neznalac - Gubi se u izmjenama ,nezna postaviti akciju jednu
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti