TFT Skoplje deklasiralo Sparse
Dragana Stjepanović/ABA liga

Novi poraz bh. predstavnika

TFT Skoplje deklasiralo Sparse

E. Dindić

Sparsi nastavljaju da nižu poraze u ABA 2 ligi. Ovaj put u okviru 7. kola ovog takmičenja poraženi su od TFT Skoplja sa 102:78. 

Prvi period dosta izjednačena košarka, te nakon 10 minuta rezultat je glasio 25:24 u korist Skoplja. Drugi period protiče u igri bez odbrana pa i ovaj period odlazi u korist ekipe iz Sjeverne Makedonije rezultatom 30:25. Na veliki odmor otišlo se pri rezultatu 55:49 u korist Skoplja.

U trećem periodu TFT Skoplje igra sjajno te ovaj period dobija sa 26:15. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 81:64, u korist TFT-a te pobjednik je već bio poznat.

Posljednji period ekipa iz Sjeverne Makedonije sigurnom igrom uspjeva da privede susret kraju te na kraju slavi ubjedljivu pobjedu rezultatom 102:78.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Najefikasniji kod ekipe TFT Skoplja bili su Jermaine Bishop sa 18 poena, Dupree McBrayer i Viktor Tashovski postigli po 16.

Kod ekipe Sparsa bolji od ostalih bili su Filip Jović sa 24 poena, dok su Harun Zrno i Rijad Avdić postigli po 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi