Maccabi bio na koljenima, pa slavio veliku pobjedu u Grčkoj

Počeo je play-off

Maccabi bio na koljenima, pa slavio veliku pobjedu u Grčkoj

Edmir Škorić

U prvoj utakmici četvrtfinalne serije Eurolige Panathinaikos je doživio poraz u Atini od Maccabi Tel Aviva sa 91:87.

Iako je Panathinaikos ušao kao favorit u ovaj duel i iako je grčki tim većim dijelom susreta bio bolji, na kraju je doživio poraz.

Najefikasnija je bila prva četvrtfina koja je pripala Maccabiju (26:25), ali je u drugoj dionici Panata napravila preokret i na odmor otišla sa +8 (50:42).

Domaći su vodili +12 u trećoj četvrtini, pa se gosti vraćaju an samo -4, a na kraju treće dionice rezultat je glasio 70:63.

U posljednjoj četvrtini Maccabi prvi preokret, te na kraju dolazi do velike pobjede i do brejka na startu serije.

Lessort je bio najefikasniji u domaćim redovima as 22 poena, Sloukas je ubacio 12, Grant i Grigonis po 11 poena. Na drugoj strani Colson 18, Lorenzo Brown 16, Balwdin 15, a Nebo 12 poena uz 8 skokova.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Za dva dana se igra druga utakmica, a treća 30. aprila, kada će Maccabi biti domaćin. Igra se na tri pobjede.

U utorak se igra još jedan meč četvrtfinala Eurolige. Real je ugostio Baskoniju, a trenutno je poluvrijeme tog španskog duela u kojem su Džanan Musa i društvo veliki favoriti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi