Na meču Maccabija cijela dvorana podržala Palestinu, na kraju skandal neviđenih razmjera

Baskonija je slavila

Na meču Maccabija cijela dvorana podržala Palestinu, na kraju skandal neviđenih razmjera

Admin Čaušević

Veliki skandal viđen je na kraju euroligaške utakmice između Baskonije i Maccabija. Susret igran u dvorani Fernando Buesa obilježila je podrška Palestini u oružanom sukobu protiv Izraela.

Palestinske zastave prekrile su tribine dvorane u Vitoriji tokom gostovanja izraelskog Maccabi Tel Aviva kod Baskonije, a oko 8.000 gledatelja je u glas dalo podršku Palestini.

Prije utakmice gledateljima su dijeljenje zastave Palestine, a određena grupa navijača je sa zakašnjenjem od nekoliko minuta ušla na tribine.

Naime, pojedini navijači su se odazvali pozivu Baskonijih navijačkih grupa BDZ araba i Indar Baskonija te u svoja mjesta na tribini zauzeli u 5. minuti utakmice.

Oni su ušli sa brojinim palestinskim zastavama i natpisom "Slobodna Palestina", što su popratili uzvicima "Izrael čini genocid" i "Dugo živjela Palestina."

Oglasi

Kao što je poznato i regija Baskonija se dugi niz decenija borila za otcjepljenje zbog kako su smatrali španske represije, međutim posljednjih nekoliko godina situacija se smirila.

Inače, na kraju utakmice koju je Baskonija dobila rezulatom 92:2 viđen je veliki skandal, jedan od najvećih u dosadašnjih 25 kola Eurolige.

Naime, nakon poraza košarkaš Maccabija Wade Baldwin se zaletio prema sudiji, unio mu se u lice te ga je tom prilikom evidentno iznerviran i žestoko izvrijeđao.

Baldwina su odveli ostali igrači dok je sudija ostao pribran bez bilo kakvih reakcija. Sigurno je da Amerikanca čeka žestoka kazna.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Sjajni košarkaš je prije dvije godine i sam bio član Baskonije, ali izgleda da je to sve zaboravio te se nije mogao kontrolisati na kraju meča.

Susret je bio od velike važnosti za oba tima pošto se radilo o direktnom duelu timova koji se bore za play-off. Sada su obje ekipe na omjeru 13:12.

Top Komentari

DDG
Razvališe ih 90 razlike, 92:2
0 0
ljoze_ono_na
“Inače, na kraju utakmice koju je Baskonija dobila rezulatom 92:2 viđen je veliki skandal, jedan od najvećih u dosadašnjih 25 kola Eurolige.” 90 razlike, svaka cast!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti