Supruga zvijezde Maccabi Tel Aviva objavila post o Gazi, znalo se šta je čeka: "Je*ite se svi"

Supruga zvijezde Maccabi Tel Aviva objavila post o Gazi, znalo se šta je čeka: "Je*ite se svi"

Edmir Škorić

Supruga košarkaša Wadea Baldwina nedavno je izazvala pometnju kada je na društvenim mrežama podijelila objavu o razornom utjecaju bombaških napada u Gazi i gubitku nevinih života.

Iako je Taija Baldwin kasnije izbrisala objavu, kontroverza je već nastala, što je navelo samog Baldwina da agresivnim odgovorom žestoko brani svoju ženu i sopstvenu reputaciju.

Prethodno su brojni Izraelci, naročito navijači Maccabija sasuli paljbu po Taiji, tvrdeći da je izdajica izraelskog naroda.

"Ne bavim se politikom. Ali dozvolite mi da bude jasno. Zbog Hamasa moj posao je preselio mene i moju porodicu iz zemlje. Odlučili smo da ne budemo kod kuće tri godine. Oni su učinili da se naš Košarkaški klub bori sa poteškoćama koje moramo da iskoristimo".

"Ako ti ikada kažeš da sam podržao Hamas, onda se je*i. Radio sam cijelu svoju karijeru da nađem dom i našao sam ga u Izraelu. Ja i moja porodica dali smosve klubu i onome što on predstavlja", dodao je Baldwin.

Oglasi

Baldwin je zadobio povredu leđa i prije početka sezone, zbog čega je propustio prve utakmice Maccabija iz Tel Aviva u Euroligi. Srećom, sada se oporavio i željan je da krene naprijed, ostavljajući ovaj incident iza sebe.

Ovaj incident naglašava osjetljivost izraelsko-palestinskih pitanja u kontekstu sporta i Maccabijevog pokreta. Pokret Maccabija, koji je snažno prisutan u Izraelu i širom svijeta, bio je uključen u sportske i društvene aktivnosti, ponekad se nalaze na raskrsnici sporta i politike, posebno u vezi s izraelsko-palestinskim sukobom.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Aktivnosti pokreta Maccabi protežu se izvan sporta i uključuju napore da se ojača jevrejski identitet i zajednica kroz obrazovna i kulturna iskustva. Evropske igre mladih u Maccabiju i Panameričke igre Maccabija značajni su primjeri međunarodnog dometa pokreta i njegovih pokušaja da iskoristi utjecaj sporta kako bi zadržao globalnu pažnju na značajnim događajima.

Baldwin je igrao u NBA ligi za Memphis i Portland, a u Evropi je osim za Maccabi, igrao i za Olympiakos, Bayern i Baskoniju.

Top Komentari

gogs
Aj kako se ofirate ovo je dwayne wade na slici hahahahaha pa jel realno?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti