Maccabi slavio u dramatičnoj završnici u Tel Avivu

Euroliga, 15. kolo

Maccabi slavio u dramatičnoj završnici u Tel Avivu

Maccabi i Milano su večeras u Tel Avivu odigrali izuzetno zanimljiv meč u okviru 15. kola Eurolige. Na kraju je uspješnija bila domaće ekipa i slavila pobjedu rezultatom 94:92.

Od samog početka je bilo neizvjesno, a dvije ekipe su se više puta smjenjivale u vodstvu. Ipak, nijedna ekipa nije danas nije imala dvocifrenu prednost. Maksimalna prednost Maccabija je iznosila šest, a Milana osam poena.

Gosti iz Milana su prvi dionicu riješili u svoju korist rezultatom 21:24, da bi se i na odmor otišlo vodstvom italijanske ekipe, rezultatom 46:48.

Ništa manje zanimljivo i neizvjesno nije bilo ni u drugom poluvremenu. U finišu se igralo "koš za koš", a na kraju je Maccabi stigao do pobjede zahvaljujući slobodnim bacanjima Alexa Tyusa i Kendricka Rayja.

Međutim, domaće je do pobjede nosio sjajni Johnny O'Bryant sa 32 poena. Alex Tyus je dodao 16, a Wilbekin 13 poena.

Kod Milana su se istakli Nemanja Nedović sa 17, te James i Micov sa po 16 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, 15. kolo:

Maccabi Tel Aviv - Armani Milano 94:92 (21:24; 25:24, 29:27; 19:17)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi