Obradović se žestoko nervirao, Fener na kraju ipak pobijedio
Srpski stručnjak je u jednom trenutku bio itekako ljut na svoje igrače koji nisu ispunjavali ništa što je on zamislio (Foto: EPA)

Fener stigao do osme pobjede

Obradović se žestoko nervirao, Fener na kraju ipak pobijedio

M. Šljivak

Košarkaši Fenerbahčea pobijedili su kao gosti Maccabi u Tel Avivu rezultatom 70:74.

Nije Fener lagano stigao do pobjede, pa je srpski stručnjak Željo Obradović morao da koristi svoje metode "ludila" na minutama odmora kako bi probudio svoje igrače.

Maccabi je kontorlisao rezultat u prvom poluvremenu. Izledalo je kao kao da mogu doći do iznenađenja i pobjede i na odmor su otišli sa pet poena prednosti, 41:36.

Ipak, tim Željka Obradovića je u drugom poluvremenu zaigrao jače u odbrani. To im se na kraju isplatilo i uspjeli su da slome otpor Maccabija i da dođu do pobjede.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Kostas Sloukas sa 18 poena, Marko Gudurić je dodao 13, a kod Maccabija su Scottie Wilbekin i Angelo Caloiaro ubacili po 15 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi