'Ponos Izraela' stigao u grad, a na ulicama nestvarne scene

Nešto što će biti konstanta u narednim mjesecima

'Ponos Izraela' stigao u grad, a na ulicama nestvarne scene

Midhat Šljivak

Košarkaši Maccabija iz Tel Aviva igraju večeras meč 3. kola Eurolige, a protivnik 'Ponosa Izraela' je španska Valencija. Očekivano, dolazak izraelskog tima donio je ogromne mjere osiguranja.

Maccabi iz Tel Aviva u 3. kolu Eurolige gostuje u Valenciji. Dolazak izraelskog tima očekivano je privukao veliku pažnju, a osiguranje je nevjerovatno.

Rijetkost je vidjeti da se vodi tolika briga o jednom košarkaškom timu po dolasku u dvoranu. Igrači Maccabija su u dvoranu stigli pod nestvarnim osiguranjem i sirene su bile na sve strane.

Razlozi što igrači 'Ponosa Izraela' imaju toliko osiguranje su sasvim jasni i ovakve scene ćemo gledati i u narednim utakmicama.

Oglasi

Tim iz Tel Aviva će za sada igrati gostujuće utakmice u Euroligi, a na 'gostovanjima' će igrati i utakmice koje su trebali u Izraelu.

Maccabi Tel Aviv je najveći izraelski tim. Šest puta je osvajao Euroligu, a čak 56 puta su osvajali prvenstvo.

Zbog svih uspjeha nose nadimak 'Ponos Izraela', a kroz ovaj klub su u prošli neki od najboljih evropskih igrača svih vremena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Igrači ovog tima na zagrijavanje su izašli s majicama u kojima traže puštanje na slobodu zarobljenika koje je Hamas uhvatio.

Top Komentari

stranputica
Ne razumijem ko im je dozvolio političke parole na majcama. UEFA to rigorozno kažnjava.
2 0
rauber_bh
Izbacit ih iz svih takmičenja, ko i ruse, svakako i nisu u Evropi.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi