Veliki Cantona porukom o Palestini u srce dirnuo cijeli svijet!

Oglasio se na Instagramu

Veliki Cantona porukom o Palestini u srce dirnuo cijeli svijet!

E. Oštraković

Sve više profesionalnih sportaša, ali i klubova u posljednje vrijeme zauzima svoju stranu kada je riječ o dešavanjima između Izraela i Palestine.

Sada se o svemu odlučio oglasiti i legendarni Francuz, Eric Cantona, koji je na svom Instagram nalogu ostavio jasnu poruku.

"Branjenje ljudskih prava Palestinaca ne znači da ste uz Hamas. Govorenje "Oslobodite Palestinu", ne znači da ste protiv ljudi iz Izraela.

"Oslobodite Palestinu" znači da oslobodite narod u ovoj zemlji od okupacije Izraela koji im već 75 godina oduzima ljudska prava.

"Oslobodite Palestinu" znači da prestanete zarobljavati 2.3 miliona Palestinaca u najvećem otvorenom zatvoru, od kojih je pola djeca.

Oglasi

"Oslobodite Palestinu" znači da zaustavite sve što radi vlada Izraela.

"Oslobodite Palestinu" znači da date Palestincima kontrolu nad osnovnom infrastrukturom u njihovoj zemlji", napisao je Cantona.

Podsjetimo, prije deset dana u centar javnosti dospjela je jedna utakmica Celtica zbog dešavanja na stadionu.

Sve se desilo zbog poteza navijača domaće ekipe.

Oglasi

Oni su prije utakmice prvo visoko podigli zastave Palestine.

Osim toga, imali su i jasnu poruku, a transparente su podigli prije samog početka utakmice.

"Oslobodite Palestinu", "Pobjeda otpora", poruke su koje su poslali navijači Celtica.

Top Komentari

King_Kenny
...iako je bivsi igrac Manchestera,ovog covjeka sam uvijek cijenio jer se ne boji nikoga,ima muda da kaze istinu ma koliko ga to kostalo,a sigurno je da ce mu ovakva izjava zatvoriti mnoga vrata...velika ljudina...on je jasno i bez ustrucavanja i za Deschampsa rekao da je uvijek bio rasista i islamofob...
4 0
Culer
Bravo Eric! Sve si rekao! Sloboda palestinskom narodu!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi