Svijet priča o divu koji ima 13 godina i 211 centimetara
Mahamadou Landoure iz Malija novo je čudo pod obručima i trenutno je član Real Madrida (Foto: Real Madrid)

Mahamadou Landoure privukao pažnju

Svijet priča o divu koji ima 13 godina i 211 centimetara

M. Šljivak

Mahamadou Landoure ime je 13-godišnjeg košarkaša Real Madrida koji se našao u centru pažnje zbog svojih nevjerovatnih fizičkih predispozicija. Mladi igrač iz Malija rođen je 2009. godine i već je visok 211 centimetara.

Mahamadou Landoure ime je koje ćemo vjerovatno čuti u narednim godinama na košarkaškim terenima. Radi se o dječaku rođenom 10. maja 2009. godine u gradu Djenne u Maliju i koji je već visok 211 centimetara.

U Evropu je stigao 2020. godine. Skaut Španska košarkaške akademije Alejandro Majarin ga je primijetio u Africi i odlučio ga je dovesti na Pirineje.

Prvo je obukao dres Barcelone. Odigrao je jedan turnir za Katalonce, ali na kraju je odlučio da nastupa za Real Madrid.

Mahamadou Landoure pored vršnjaka izgleda kao odrastao čovjek

Landoure je već predominantan u omladinskim kategorijama. Protivnici mu ne mogu ništa i neće biti iznenađenje ako veoma brzo bude priključen prvom timu.

Amerikanci su već oduševljeni ovim 13-godišnjakom. Vjeruju da će biti novo veliko košarkaško čudo i da će ubrzo biti najdominantniji košarkaš svijeta.

Oglasi

O kakvoj zvijeri od dječaka se radi dovoljno govori statisTika iz finala Kupa Španije u kojem je Real pobijedio Barcelonu (84:74). Ubacio je 56 poena, imao je 33 skoka i pet blokada.

Publika već uživa u njegovim čarolijama. Dokaz tome je posjeta od gotovo 9.000 ljudi koji su došli da vide novo čudo pod obručima.

S ovim mladim košarkašem rade najbolji stručnjaci iz Španije. Žele od njega napraviti novu veliku zvijezdu i na dobrom su putu da to naprave.

Mladi košarkaš nije nikada razgovarao s medijima. Menadžer Ahmed Abderrahim nije dopustio da dječaka ponese eventualna slava i informacija o ovom divu iz Malija je jako malo.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Zna se da mu je košarkaški uzor legendarni NBA centar Shaquille O'Neal. Cilj je naravno najjača košarkaška liga svijeta i nema dileme da skauti već dobro znaju njegovo ime.

Ovakva dominacija se ne pamti u omladinskim kategorijama i ostaje nam da vidimo kuda će život voditi ovog mladog košarkaša.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Catanzaro
U evropu je stigao 2029 godine
0 1
VenamaHrabrih
Hajte vi njemu pregledajte hipofizu, to nije normalno lučenje hormona rasta.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi