Protivnici pored njega izgledaju smiješni: Ide u osnovnu školu, a na terenu je mašina

Stručnjaci predviđaju veliku karijeru

Protivnici pored njega izgledaju smiješni: Ide u osnovnu školu, a na terenu je mašina

H. Zilić

Za vikend smo gledali dječaka koi će možda obilježiti naredne dvije decenije, ali i više u svijetu košarke. Novi je produkt Real Madrida i sportsko čudo.

Riječ je od Mahmadou Landoureu, 13-godišnjaku koji igra za omladinski tim Real Madrida.

U tradicionalnom finalu "Minicope", omladinskoj verziji Kupa Kralja, Real je savladao vršnjake iz Barcelone rezultatom 84:74, a košarkaš iz Malija je imao nevjerovatan učinak.

Postigao je 56 poena i imao 33 skoka uz nevjerovatan indeks korisnosti od 82!

Pomenuti košarkaš je odmah skrenuo pažnju na sebe, a posebno se izdvajaju i njegove fizičke predispozicije.

Landoure je visok 211 cm i stručnjaci predviđaju da će još rasti. Još uvijek ide u osnovnu školu.

Iako se visinom znatno izdvaja od svoje generacije, stručnjake posebno divi njegova tehnika za centra koji ima 211 cm i tek 13 godina.

"Minicopa" je kroz historiju stvarala neke nove zvijezde svjetske košarke.

Recimo da je prije deset godina na pomenutom takmičenju briljirao tada 14-godišnji Luka Dončić koji je danas jedan od najboljih košarkaša današnjice.

Landoure bi uskoro mogao pokucati i na vrata seniorskog tima Reala, a u madridskom klubu već spremaju teren jer znaju da imaju velikog dragulja i momka koji će u budućnosti biti ogroman košarkaški produkt.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
Novi Tavares.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi