Marin Rozić završio karijeru

Dugogodišnji kapetan Cibone

Marin Rozić završio karijeru

Hrvatski Košarkaški Savez jučer je donio odluku o poništavanju sezone 2019/20, bez proglašenja prvaka i timova koji ispadaju. 

U istom danu donesene su u hrvatskom prvaku nepopularne i drastične mjere izazvane pandemijom koronavirusa.

Naime KK Cibona jučer je otpustila sve klupske djelatnike, uključujući i stručni stožer na čelu s trenerom Ivanom Velićem i pomoćnikom mu Barišom Krasićem. Nedugo nakon toga, dugogodišnji kapetan Cibosa, Mostarac Marin Rozić, objavio je kraj svoje duge karijere koju je veliku većinu proveo u najtrofejnijem klubu Hrvatske. 

Rozić je u hrvatskom prvaku igrao čak 16 godina a iz košarke se povlači u 37-oj godini života.

"Sigurno je da sam zamišljao drugačiji kraj karijere, ali što je tu je" - kazao je Rozić za 24.sata.hr iz rodnog Mostara.  

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi