Hrvat neće 'siću' od Reala: Mario Hezonja od naredne sezone u novom klubu, keš je presudio!
Hrvatski košarkaš napušta Madrid (Foto: EPA)

Seli u Grčku?

Hrvat neće 'siću' od Reala: Mario Hezonja od naredne sezone u novom klubu, keš je presudio!

M. Šljivak

Hrvatski košarkaš Mario Hezonja (28) odbio je i drugu ponudu Real Madrida za nastavak saradnje i sve je izvjesnije da će on od naredne sezone vjerovatno igrati za Panathinaikos.

Mario Hezonja sve je bliži odlasku iz redova madridskog Reala. Hrvatski košarkaš odbio je i drugu ponudu kraljevskog kluba za produženje saradnje i izvjesno je da ga od naredne sezone nećemo gledati u dresu madridskog tima.

Nisu poznati uslovi ugovora kojeg je Real ponudio Hezonji. Ipak, očigledno da je ponuda mnogo manja u odnosu na 'keš' koji mu ponudio grčki velikan Panathinaikos.

Prema dobro upućenim izvorima iz grčke košarke, šef atinskog velikana Dimitrios Giannakopoulos spremio je 28-godišnjem košarkašu godišnju neto platu od dva miliona eura i ta se cifra jednostavno ne može odbiti.

Hezonja će tako, po svemu sudeći, Madrid zamijeniti Atinom i postat će novi član Panathinaikosa, gdje je igrao već u sezoni 2020/2021.

Ovaj 28-godišnjak je trebao postati nova velika stvar hrvatske košarke. Karijeru je započeo u Barceloni, a zatim je otišao u NBA ligi i odabran je kao peti pik od strane Orlando Magica.

Oglasi

Međutim, NBA karijera mu nije išla prema predviđanjima. Hezonja nije postao zvijezda najjače košarkaše lige svijeta, pa je nakon Magica, Knicksa i Trail Blazersa, odlučio da se vrati u Evropu.

Za ovaj klub Hrvat je potpisao u februaru 2021. godine. Međutim, otišao je nakon samo nekoliko mjeseci i to u redove ruskog Unicsa. I tamo je ostao kratko, da bi u ljeto 2022. godine potpisao dvogodišnji ugovor s Real Madridom.

S Kraljevima je uspio osvojiti Euroligu i prvenstvo Španije, ali očigledno da ne želi prihvatiti mnogo manje novca za nastavak saradnje i vjerovatno ćemo ga ponovo gledati u zelenom dresu.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Treba svakako napomenuti da je Hezonja i s Panathinaikosom osvojio prvenstvo i Kup Grčke 2021. godine.

Hezonja ove sezone u Euroligi prosječno bilježi 13 poena u prosjeku i hvata nešto više od četiri lopte.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi